Enea Bastianini Bestia (Zver) se vratio u staru formu! Odmah iza njega na podijumu Rosijevi omladinci Marini i Beceki. Italijanska himna je odjekivala pred praznim tribinama u Herezu. Od 1998. ovo je prvi put da su se na podijumu srednje klase našla 3 Italijana.

Već na početku trke Bastianini se izborio za vodeću poziciju, a dvojac iz Skaj Rejsing VR46 tima se bacio u poteru za njim. Iza njih odvijala se borba između imenjaka Horhea Navara i Horhea Martina, što je doprinelo tome da se trojica Italijana i Sem Lous odvoje od ostalih. 15 krugova pred kraj, u borbi za peto mesto Horhe Navaro je izleteo sa staze. Vodeći u svetskom šampionatu Tetsuta Nagašima se izborio sa 15. do 11. pozicije 12 krugova pred kraj.

Sem Lous je u Herezu izgleda pretplaćen na 4. poziciju kako nije uspeo da stigne Marinija i Becekija da se izbori za podijum. Iza njega su se našli Aron Kane i Horhe Martin na šestoj pozciji. Dve sekunde iza Martina je bio Tom Luti.

Bitka za osmo mesto je bila zanimljiva, Nagašima koji je u jednom trenutku držao osmu poziciju imao je peh kad je otišao preširoko i tako dozvolio da ga obiđu Ćavi Vijerhe, Stefano Manci i Marsel Šroter.

Nagašima i dalje drži prvo mesto u šampionatu, ali današnjom pobedom Bastianini mu se približio  na samo 3 boda.

Najsmešniji trenutak trke se desio odmah pošto je trka završena. Prilikom povratka u boks i proslave odličnog rezultata, vozači Skaj Rejsing VR46 tima su se sudarili i pali sa svojih motora. Srećom nijedan nije povređen, ali su verovatno dobili  neki prekoran pogled od menadžera Pabla Njeta i vlasnika tima Valentina Rosija.

Autor: Ana Popović

Ostavi komentar