Nakon što nas je prethodnog vikenda u Mugellu iznenadio ubedljivom prvom pobedom na Ducatiju, Jorge Lorenzo je danas izašao u javnost još jednim iznenađenjem.

Proteklog vikenda, Lorenzo je postao tek šesti vozač u istoriji MotoGP šampionata kojem je pošlo od ruke da ostvari pobede na motociklima dva različita proizvođača. Od naredne godine, Lorenzo će pokušavati da se upiše u istoriju kao jedini kojem je to uspelo na tri različita motora.

Od samog početka sezone, pričalo se da Honda ne planira da produži svoju 18 godina dugu saradnju sa Danijem Pedrosom, a juče je ta priča i konačno potvrđena. Nepunih 24 sata kasnije, potvrđeno je da je Jorge Lorenzo taj koji će zauzeti njegovo mesto pored Marca Marqueza.

Javna je tajna da je malo vozača uopšte i želelo da bude u istom timu sa Marquezom, prvenstveno iz straha da neće biti u stanju da pobede klupskog kolegu i da će ostati večito drugi vozač tima. Lorenzo je ovim potezom svakako pokazao da ima dovoljno hrabrosti da se upusti u nove izazove, i ako je u Ducatiju najzad sve krenulo ka boljim rezultatima.

Lorenzo se na ovaj potez najverovatnije odlučio zbog manjka podrške iz Ducatija tokom prethodnih godinu i po dana, kada nije pravio najbolje rezultate i bivao pobeđen od strane Andree Doviziosa, ali i zbog toga što je Ducati pre nekoliko nedelja obnovio ugovor sa Dovijem, dok Špancu nije ni izneta ponuda. Takođe, vrlo bitan faktor je i plata, za koju su iz Ducatija rekli da i kada bi produžili ugovor sa Lorenzom, nikako ne bi mogla da ostane ista kao sada.

Novi „superstar“ tim Repsol Honde među sobom ima 11 šampionskih titula, 130 pobeda i 255 podijuma. Za sada. Marquez je ove sezone sebe postavio u poziciju da budu najveći favorit za titulu, dok je Lorenzo najzad pokazao da nije zaboravio da vozi i da može do pobede na Ducatiju, ako ne i do šampionske titule.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar