U 18.45h završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na putu M17, u mjestu Vukovići, područje općine Hadžići, u kojoj se učestvovali: putničko motorno vozilo marke „FIAT“ registarskih oznaka E48-M-612 kojim je upravljao vozač-vlasnik D.P. rođen 1946 godine iz Mostara i motocikl marke „KAWASAKI“ registarskih oznaka E97-K-957 kojim je upravljao vozač – vlasnik E. H. rođen 1979. godine iz Sarajeva.

SUDAR MOTOCIKLA I AUTOMOBILA KOD IVAN SEDLA / FOTO KLIX

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradala oba vozača, a njihova smrt konstatovana je od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je na putničkom vozilu i motociklu nastala materijalna šteta.

Uviđajem je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica i isti su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz učešće ovlaštenih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Tijela smrtno stradalih su nakon obavljenog uviđaja po naredbi dežurnog tužioca prevezena u prosekturu „Bare“ gdje će od strane ovlaštenog sudskog vještaka medicinske struke biti izvršen pregled istih i obdukcija. Saobraćaj na ovom dijelu puta je bio obustavljen do 19.25 sati radi vršenja uviđaja i uklanjanja vozila s kolovoza, te se za putnička vozila odvijao alternativnim lokalnim putem.

Izvor: Oslobođenje

Ostavi komentar

Ostavi komentar