Prema pisanju portala motosport.com, Johann Zarco, trenutno vozač Yamaha Tech3 tima, potpisao je ugovor sa fabričkim Red Bull KTM timom. Ovaj ugovor trebao bi da veže Zarca i KTM tokom sezone 2019. i 2020. godine.

Početkom godine, Tech3 tim je potvrdio da od 2019. godine započinje saradnju sa KTM-om, nakon što su doneli odluku da ne produže saradnju sa Yamahom dugu 20 godina. Vrlo je verovatno da je Herve Poncharal, šef Tech3 tima, uticao na odluku koju je Zarco doneo u vezi svoje budućnosti sa KTM-om.

U taboru Ducatija, vodi se drugačiji razgovor. Andrea Dovizioso, aktuelni vice šampion i trenutno vodeći u MotoGP šampionatu, odlučio je da mu Ducati nije predstavio dovoljno atraktivnu ponudu za nastavak saradnje.

Dovizioso je u Ducatiju od 2013. godine, a postojeći ugovor mu ističe krajem ove sezone. Davide Tardozzi, menadžer fabričkog Ducati tima, izjavio je da očekuje da se ugovor sa Doviziosom potpiše vrlo uskoro, ali prema poslednjim izveštajima, poslednja ponuda fabrike odbijena je od strane vozača.

Javna je tajna da je Jorge Lorenzo, kada je prošle godine doveden kao potencijalni šampion, dobio ogroman ugovor od 12,5 miliona eura, dok je Dovizioso ostao na postojećem ugovoru od odprilike 7 miliona eura. Nakon uspešne prethodne sezone i ubedljive pobede nad klupskim kolegom, očigledno je da Dovi očekuje platu u skladu sa svojim rezultatima i očekivanjima.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar