Velika nagrada Nemačke na stazi Zahsenring će ostati u rasporedu Moto GP šampionata, iako je postojala mogućnost da bude ukinuta ili premeštena u Nirburgring ili Hokenhajm.

Vodeći vozači kraljevske klase su prošle nedelje istakli da ne bi voleli da se ova staza izostavi iz kalendara, koliko zbog navijača toliko i zbog uzbuđenja koje trke donose.

Zahsenring je prošle godine zabeležio finansijske gubitke, pa je postojala šansa da se na njemu više ne vozi, ali kako saznaje „Autosport“, i u 2019. godini neće biti promena.

„Trka u Zahsenringu će se voziti i 2019, to je 99%“, potvrdio je izvor „Autosporta“.

Nemačka motosport federacija (ADAC) je imala ugovor sa Dornom za održavanje trka na Zahsenringu do 2021. godine, ali je zbog finansijskih gubitaka na ovoj stazi prošle godine saradnja raskinuta, ali će se pregovori uskoro nastaviti.

Autor: Marko Pavlović

U nedelju je na Zahsenringu u kraljevskoj klasi pobedio Mark Markes, treninzima, kvalifikacijama i trci je prisustvovalo 193.000 navijača, od toga samoj trci 89.000 posetilaca, što je uvećanje u odnosu na 2017. godinu, ali i dalje ispod rekorda staze.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ limit=“4″ orderby=“date“ category=“203″]

Ostavi komentar