Hteli mi to ili ne električni motocikli polako dolaze u svakodnevicu, a zvuci iz auspuha polako nestaju. Sa bajkerske strane gledano to baš i nije najbolje rešenje, jer em što ste ostalim vozačima tek slabi obris negde u perifernom vidu, električnim motociklom eliminisali ste i zvučni efekat. Bajkeri, ne bez razloga, turiraju motore kako bi ih ostali učesnici u saobraćaju mogli čuti, ako ih već ne vide.

Yamaha je na sajmu automobila u Tokiju predstavila dva modela električnih motorcikala PES2 i PED2 čime nagoveštavaju da će postati ozbiljan konkurent u pogledu električnih motocikala.

Iz Yamahe kažu da su ova dva električna koncepta, PES2 i PED2, koji su predstavljeni na  44. sajmu automobila u Tokiju, dizajnirani da imaju „operativni osećaj koji će izgledati prirodno, čak i današnjim entuzijastima“. Teško se žaliti na to. Štaviše, u kompaniji kažu da ovi motori treba da inspirišu strast u vozaču.

PES2 – je sportski model i usmeren na ulicu, pogonjen motorom bez četkica sa litijum-jonskom baterijom, zapravo je to motocikl pogonjen na oba točka, zahvaljujući dodatnom elektromotoru ugrađenom na prednjoj viljušci.

Iako je ovo značajan detalj, čini se da dodatni pogonski točak ima više smisla na PED2, koji je dvostruki sportski model dizajniran da istražuje planinske staze bez buke – tiho, bez zagađenja prirode. Kao i PES2, PED2 ima monokoknu strukturu koja nosi naziv Yamaha Smart Power Module.

O performansama, Yamaha kaže da su ovi novi električni koncepti ekvivalentni mopedima i motociklima klase II (50 do 125cc). U Yamahinim specifikacijama za PES2 deklarišu da teži manje od 130 kilograma, dok za PED2 tvrde da je lakši od 100 kilograma.

Ostavi komentar

Ostavi komentar