Jonathan Rea, vozač fabričkog Kawasaki tima, došao je proteklog vikenda do svoje pete uzastopne duple pobede u Argentini i do svoje šeste uzastopne pobede ove sezone.

Rea je aposutnom dominacijom zaključio ovaj trkački vikend u Argentini. Irac je u prvoj trci završio više od 9 sekundi ispred Marca Melandrija na fabričkom Ducatiju Panigale R, i to tako što je od početkao zauzeo vodeću poziciju koju je i zadržao do kraja bez ikakvih problema, i ako je pred kraj trke počela da lagano ispada kiša. U prvoj trci do podijuma je još stigao i Toprak Razgatlioglu, takođe na Kawasakiju ali u privatnoj ekipi, Puccetti Racing. Turčin je pokazao odličan tempo pred kraj trke i nakon starta sa sedme pozicije, uspeo da se domogne trećeg mesta, ali tek nakon odlične borbe sa Lavertyem, Sykesom, Lowesom i Foresom koji su dali sve od sebe kako bi zadržali Kawasaki iza sebe. Trku je na kraju završilo samo 14 vozača, nakon 5 odustajanja.

Drugu trku je Rea započeo sa osme startne pozicije, kako je inače pravilo WSBK šampionata, i do devetog kruga se već našao na poziciji na kojoj smo navikli da ga vidimo. Kada je preuzeo vođstvo, Rea je uspeo da napravi dovoljno razlike u odnosu na pratioce da je pred kraj poslednjeg kruga trke mogao da izvede stojeći zadnjak između dve krivine i zadrži svoju poziciju. Drugu poziciju u drugoj trci vikenda odeno je Xavi Fores koji je startovao sa prve pozicije ovog puta, ali je nakon kratke borbe sa Reom morao da najviši stepenik na podijumu prepusti šampionu. Ova druga pozicija je bila dovoljna Foresu da sebi obezbedi titulu najboljeg vozača nezavisnog tima u 2018. godini.

Marco Melandri se ponovo našao na podijumu, ovog puta na trećem mestu i to tako što je ponovo pobedio svog klupskog kolegu, Chaza Daviesa koji je kroz cilj u nedeljnoj trci prošao četvrti ispred Toma Sykesa i Alexa Lowesa.

U Supersport klasi pobedu je odneo Jules Cluzel ispred Sandra Cortesea i Lucasa Mahiasa, dok je u Supersport 300 klasi pobedio Daniel Valle ispred Mika Pereza i Manuela Gonzalesa. Ovogodišnja šampionka, Ana Carrasco, završila je trku na 12. mestu.

Rea i Kawaski su još jednom pokazali koliku su dobar par, i iz nekog razloga, za klasu bolji od svih ostalih. Nažalost, jedini način da se WSBK dovede na nivo MotoGP šampionata je po našem mišljenju da upravo Rea pređe u najjače takmičenje na svetu, jer je u Superbike svetu definitivno bez konkurencije.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ limit=“-1″ category=“256″]

Ostavi komentar