Chaz Davies zabeležio je svoju sedmu pobedu u Aragonu i time potvrdio da je sa razlogom najtrofejniji vozač na ovoj stazi.

Nakon prohladna prva dva dana takmičenja u Aragonu, nedelja nas je dočekala sunčana i sa malo višim temperaturama u odosu na jučerašnju trku. Posle prve trke dana, svetskog Superbike šampionata, gde su Yamahe R6 obeležile dan, sa pobedom Sandra Cortesea, dok su Caricasulo, Cluzel i Mahias zauzeli drugu, treću i četvrtu poziciju, takođe na Yamahama, nešto pre 13:00 na start su izašli vozači SBK klase.

Drugu trka započela se tradicionalno izmenjenim startnim pozicijama, u odnosu na rezultate ostvarene u prvoj trci, tako da je Jonathan Rea startovao sa 9. pozicije, a Marco Melandri  još jednom sa prve pozicije. Rea je odlično započeo trku i odmah se našao u borbi za petu poziciju, ne tako daleko od vodećih, gde se Fores na privatnom Ducatiju izdvojio i preuzeo vođstvo.

Ubrzo se Rea probio do druge pozicije i odlučio se da prati Foresa, dok su odmah iza njega Chaz Davies i Marco Melandri, klupske kolege iz Ducatija, započele svoju borbu za treću poziciju. Sa 10 krugova pre kraja, Fores pravi grešku, gubi prednji kraj i ispada iz trke, srećom bez povreda. Nakon poklonjene prve pozicije, Rea pokušava da pobegne ali mu to ne polazi od ruke, jer su dvojica Ducatista odlučila da na kratko sarađuju kako Rei ne bi dozvolili da napravi prednost.

I ako smo mislili da su posle trke na Tajlandu, u Ducatiju uspeli da reše ogroman problem sa podrhtavanjem motocikla Marca Melandrija, ovaj problem je ponovo počeo da se pojavljuje u toku trke, što je Italijana sasvim sigurno usporilo nekoliko puta i verovatno mu poljuljalo samopouzdanje.

Davies se vrlo brzo, agresivnim manevrom probio ispred Melandrija i krenuo u poteru za Reom, međutim ni Melandri još uvek nije bio spreman da odustane od borbe za pobedu, i nastavlja da prati Daviesa. 5 krugova do kraja, Davies povlači svoj potez i obilazi aktuelnog šampiona i pobednika iz prve trke, čime započinje borbu za prvu poziciju koja je trajala do poslednjeg kruga.

Marco Melandri ponovo pravi grešku u poslednjem krugu trke, što ga ostavlja na trećoj poziciji, predaleko od prve dvojice kako bi se vratio u borbu za pobedu. Chaz Davies je imao dovoljno sreće da samo nekoliko krivina kasnije i Rea pogreši i ostavi mu dovoljno mesta da bez pritiska do kraja kruga odveze svoj Ducati do prve pobede u ovoj sezoni. Rea kroz cilj prolazi drugi, a Melandri treći.

Yamahin dvojac, Alex Lowes i Michael van der Marc, koji su se u početku borili za prve tri pozicije ali kasnije nisu imali adekvatan tempo, vodili su svoju bitku za četvrtu poziciju, iz koje je kao pobednik izašao Lowes. Tom Sykes je ovaj razočaravajući vikend zaokružio šestom pozicijom ispred Rinaldia i Torresa.  Novajlija u klasi Toprak Razgatlioglu na Kawasakiju, kroz cilje je prošao osmi, ispred Savadoria, koji je na kraju bio najbolje plasirana Aprilia.

Sledeća trka Superbike šampionata vozi se u Holandiji na stazi Assen 20.-22. Aprila.

U nastavku pogledajte kompletne rezultate današnjih trka, kao i stanje u šampionatu:

Trka Supersport

Trka Superstock 1000

Trka 2 Superbike

Šampionat Superbike

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#1a297a“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar