Od 20.07. do 22.07. u okviru staze Misano je održana manifestacija World Ducati Week koja okuplja vlasnike i ljubitelje ovog Italijanskog proizvođača.

Ovaj ogromni skup ljubitelja crvenog brenda održava se jednom godišnje i predstavlja jednu od najvećih moto manifestacija u Italiji. I ove godine veliki broj Ducatista se pojavio na Misanu i uživao u raznovrsnom programu koji je fabrika iz Bologne organizovala. Tačnije 91.596 posetilaca tokom 3 dana i desetine hiljada moticikala obeležilo je nedelju Ducatija ove godine, što je oborilo sve rekorde prethodnih godina kada je ovaj skup organizovan.

Ceo vikend posvećen je motociklizmu, naravno sa akcentom na Ducati i njihove modele, trkačke poduhvate i sl. Posetiocima je na raspolaganju bio čitav niz aktivnosti, kao na primer probne vožnje ovogodišnjih Ducati modela, upoznavanje sa trkačima iz Ducatijeve Corse familije što podrazumeva neke od najvećih zvezda moto sporta današnjice, kursevi vožnje po stazi, stunt vožnje, zid smrti, Trka Šampiona, trka Scramblera na zemljanoj stazi i naravno uveče muzički program kako bi se zaokružio uspešan dan na stazi.

Naravno, najveću pažnju su privukli vozači i timovi iz Ducatijevog MotoGP i WSBK programa koji su se takmičili u dve kategorijie na motociklima potpuno jednakih performansi. Prvo u petak trka Scramblerima na zemljanoj stazi gde je pobedu odneo Andrea Dovizioso, a u subotu i Trka Šampiona, koja okuplja Ducatijeve trenutne vozače, kao i legende, kako sporta tako i same fabrike koji su obeležili neke prethodne godine.

Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Jack Miller, Danilo Petrucci, Tito Rabar, Karel Abraham, Xavier Simeon, Michele Pirro, Marco Melandri, Chaz Davies, Michael Rinaldi, Xavi Fores i legendarn Troy Bayliss bili su zvezde vikenda i upravo su se oni takmičili u Trci Šampiona na identičnim Ducatijima Panigale V4S sa trkačkom opremom i u posebnim bojama njihovih matičnih timova. U ovom spektaklu je na kraju pobedu odneo Michele Pirro ispred Tita Rabata i Xavi Foresa. Casey Stoner, koji je bio prisutan tokom celog vikenda, nije učestvovao ni u jednom takmičenju i ako je većina fanova želela da vidi bivšeg MotoGP šampiona ponovo u akciji.

Sve motocikle korištene u ovoj trci su svojeručno potpisali vozači koji su njima upravljali i postavljeni su na Italijanski EBAY na aukciju, sa početnom cenom od 15.000€. Uz svaki od ovih jedinstvenih motocikala dobija se i potvrda o autentičnosti koju je potpisao Claudio Domenicali zajedno sa vozačem koji je tokom ovog vikenda upravljao tim motociklom. Većina motora je dostigla cenu od 30.000€ do 40.000€, dok je Baylissov motor već sada na preko 80.000€ i očekuje se da će do 28.07. do 18:00, do kada traje aukcija, dostići neverovatnih 100.000€.
Sve motocikle možete videti u nastavku, a klikom na sledeći link možete videti i trenutno stanje na aukciji, kao i cene koje su postignute za sada:

https://www.ebay.it/str/ducatimotorholding?_trksid=p2047675.l2563

POGLEDAJTE OSTALE OBJAVE NA OVU TEMU

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ image_height=“300″ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“198″]

Ostavi komentar