Kako opisati sebe i svoju ljubav prema motociklizmu? Pa da se predstavim! Zovem se Tanja Poša Bokanić. Iz Zrenjanina sam, iz Srbije, ali trenutno boravim u Nemačkoj, grad Snaitah.

Dugi niz godina sam u ovoj priči, a od 1997. godine sam član MK “Road Flyers“ iz Mužlje.

Godinama sam bila suvozač svog supruga, a zadnjih deset godina posedujem i svog ljubimca. Osam godina je to bio Suzuki Savage SL 650, inače rođendanski poklon od supruga i ćerke. Kako su godine prolazile, želja je bila veća za nečim boljim, jačim, moćnijim, tako da sam 2019. godine za svoj 45 rođendan ponovo od mojih najbližih na poklon, kažu zaslugom, dobila novog ljubimca Honda Shedow VT 750 C2, Tip RC53.

S tim poklonom počinju da se ostvaruju moji snovi, vožnja po Evropi.

14.07.2019. godine, suprug, sa svojim ljubimcem Honda Varadero 1000 i ja, krenuli smo na put dug 1040 km, prema našem rodnom kraju, po kiši i vetru kao da je mart mesec, a ne jul, ali bez odustajanja.

Početna ruta bila je Snajtah-Nemačka, a potom Česka, Austrija, Slovačka, Mađarska i na kraju Srbija, moj grad Zrenjanin, gde nas je sunce konačno obasjalo i ugrejalo. Vožnja kroz sela i gradove, preko brda i planina, zaobišli smo monotoni autoput. Nakon dve nedelje povratak istom rutom u nove radne pobede.

Nezaboravna vožnja, prelepa priroda i predeli Evrope. San ostvaren, odvozati zavidnu rutu na dva točka uz male pauze, samo da se gorivo natoči.

A nagrada je, kada ti bolja polovina čestita i kaze: Tanja svaka ti čast, ovo ni neki muškarac ne bi uspeo da odvoza! I tako priči nema kraja. Uvek su aktuelne neke nove rute i novi izazovi. Želim svima da poručim i kažem jednu svoju izreku:

Nikada se ne prepirite sa ženom koja drži gas u ruci!

Ostavi komentar

Ostavi komentar