Vozač Jamahe Maverik Vinjales rekao je da voli da pobedi svakog od rivala na stazi i da mu je drago što će se Mark Markes naći na stazi ovog vikenda.

Foto: Mirco Lazzari gp/Gatty Images

Osmostruki svetski šampion je proteklog vikenda zadobio prelom nadlaktice u padu tokom Velike nagrade Španije, u utorak je operisan, a dva dana kasnije je prošao lekarske preglede pred drugu trku sezone koja će takođe biti vožena u Heresu. Markes će se tek u subotu naći na stazi, kada će videti da li je sposoban da u nedelju vozi trku.

Prethodnih dana se u centru pažnje našla izjava tim menadžera Repsol Honde Alberta Puđa, koji je rekao da vozač koji osvoji titulu treba da je smatra manje vrednom jer Markes nije tu. U tom trenutku se, inače, mislilo da će se vozač Honde u najboljem slučaju vratiti za trku u Brnu, koja je treća po redu ove sezone.

Volim da pobedim svakoga na stazi, Mark je tu, pa nema problema. Nikada ne volite da vidite da se neko povredi, ali pošto je tu i želi da vozi to znači da je dobro“, rekao je Vinjales kada je upitan da prokomentariše Puđove reči.

Španski motociklista je istakao da veruje da njegov tim može da napreduje u odnosu na prethodni vikend, kada je zauzeo drugo mesto iza Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahe. Vinjales je otkrio i da je prostudirao podatke mladog Francuza pred nastavak akcije na stazi „Anhel Nijeto“.

Foto: Mirco Lazzari gp/Gatty Images

Naravno da gledam Fabiove podatke, da to ne radim, to bi značilo da ne želim da radim i napredujem. Znam da moram da radim na tvrdom pneumatiku, znamo da ćemo imati drugačiju strategiju nego prethodnog vikenda, kada sam hteo da ostanem uz Marka, ali sam se posle mučio. Srećom, osvojili smo 20 bodova, a kao i prošle nedelje osećam se spremno, atmosfera u timu je odlična. Svi su brzi, zato je važno da budemo uvek među najboljima i spremniji dočekamo trku“, naglasio je Vinjales.

Kvartararo je u nedelju ostvario prvu pobedu u karijeri u kraljevskoj klasi, a sada četiri dana kasnije kaže da shvata da je deo pritiska nestao kada je prošao kroz cilj.

Ništa se nije promenilo u mom životu od tada, osećaj je bio fantastičan. Nijednog trenutka nisam osećao pritisak da moram da pobedim, ali sam shvatio da je on nestao posle trijumfa. Pokušaćemo da budemo bolji, da radimo na nekim sitnicama koje bi mogle da naprave razliku, a svakako će biti težak vikend. Prva trka posle pauze je uvek najteža, sada smo je čekali sedam meseci, druga će biti takođe teška, izuzetno fizička zbog vrućine“, istakao je Kvartararo, koji je dodao i da mu je drago što će Markes voziti za vikend, „Ne samo Mark, već i Kal i Aleks. Kada ste vozač onda želite da se vratite što pre. Svi znamo da će dati maksimum uz bolove koje osećaju, ali ja sam srećan što će voziti“.

Kompletnu akciju iz Heresa možete da pratite od petka u 9 časova na Sport Klubu 1.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport Klub

Ostavi komentar