Svi vi koji ste prošle sezone imali prilike da pogledate barem jednu trku Moped Endurance Kupa, verovatno ste već počeli da otkazujete večerašnje planove čim ste pročitali naslov. Vi koji još uvek niste pogledali jednu od ovih trka, iskreno vam savetujemo da to učinite, i to već večeras.

Prošle godine, Moped Endurance Cup je bio ubedljivo najpopularnije moto takmičenje u zemlji, a ove godine nam obećeva još više zabave i uzbuđenja. Broj prijavljenih timova je impresivan, kao i prethodne sezone, samo što su ove godine timovi potkovani iskustvom iz prošle sezone, tako da očekujemo još konkurentnija vremena i uzbudljivije trke, posebno na stazama koje su vozačima poznate.

Što se staza tiče, prva na repertoaru je Ada Huja, na kojoj su se prošle godine nekoliko puta vozili mopedi, a kasnije u tku godine vratiće se i u Kulu. Međutim, kako je šampionat napredovao, tri nove staze uključene su u šampionat: Beranovac (Kraljevo), Vršac i Ponikve (Zlatibor).

Timovi i takmičari biće raspređeni u 3 zasebne kategorije u dve odvojene trke. Klase „Open Varijator“ i „Open Automatski menjač“ startuju prvi u 22:15 i voziće trku od sat vremena, dok glavni događaj večeri, trka klase „Serija“ počinje u 00:00 i trajaće do 04:00.

Za publiku je obezbeđeno ograđeno gledalište kao i punktovi za prodaju pića i hrane, a ulaz na stazu i parking su besplatni.

Direktan prenos trke možete pratiti na kanalu SK3 od 00:00, a u koliko iz nekog razloga budete sprečeni da pogledate ovu trku uživo ili preko TV-a, dvatocka.com će biti na licu mesta i preneti vam rezultate, atmosferu i sveopšti utisak, nakon što se dobro naspavamo, posle neprospavane noći.

U nastavku možete pogledati mapu staze sa obeleženim mestima za parking, boksove i gledališta:

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“268″]

Ostavi komentar