Na stazu Autokomerc u Beogradu, večeras će po prvi put izaći vozači Moped Endurance Cupa i odvesti treću trku ovogodišnjeg šampionata.

Da se podsetimo, Moped Endurance Cup je takmičenje u izdržljivosti koje se vozi na „zoljicama“ i podeljeno je u dve kategorije. Open klasa vozi trku od sat vremena, dok trka klase Serija traje čitava 4 sata.

Do sada je sezona MEC bila vrlo zanimljiva i nakon dve odvezene trke razlika između prva dva tima, Garage Team i Nanotech RT, je samo 3 boda. Oba tima imaju po jednu pobedu ove sezone i direktni su konkurenti za titulu šampiona na kraju godine.

MEC prvi put dolazi na Autokomerc i staza je svim vozačima nepoznanica. Ovo sasvim sigurno obećava dobru trku i možda nekog neočekivanog pobednika. Slobodni treninzi počinju u 20:00, dok su trke zakazane za 22:15 klasa Open i 00:00 za klasu Serija.

Očekuje se velika posećenost publike, a kao i u prethodnim trkama, takmičiće se više od 35 timova sa više od 70 vozača, što samo po sebi obećava spektakl. U svakom slučaju, sumnjamo da možete bolje da provede subotu uveče nego na Autokomercu uz dobro druženje i zvuk gomile malih dvotaktnih motora sa staze.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“date“ category=“268″]

Ostavi komentar