Tridesetdevetogodišnji Italijan, Valentino Rossi, objavio je na konferenciji za štampu da je potpisao još jedan dvogodišnji ugovor sa Movistar Yamaha ekipom, što znači da ćem ga gledati na stazi do 2020. godine.

O potpisivanju novog ugovora pričalo se tokom cele predsezone, a očeivalo se da će Rossi doneti odluku već nakon testa na stazi Sepang, u Maleziji. Ipak, popularni Doktor sačekao je da se testovi završe kako bi procenio svoje fizičko stanje i osećaj na stazi kako bi odlučio da li može da nastavi sa trkanjem na najvišem svetskom nivou.

Ono što je vrlo zanimljivo spomenuti je Rossijev ton i govor tela prilikom objave o potpisivanju novog ugovora. Rossi ne deluje kao da ima nameru da se penzioniše čak i nakon 2020. godine u koliko bude konkurentan.

„Želeo sam da u toku testova proverim svoje fizičko stanje i stanje na samoj stazi i osećaj je odličan. Postoji dosta primera trkača koji su se povukli na samom vrhuncu svog uspeha kao što su Troy Bayliss i Michael Schumacher. Na kraju smo videli obojicu kako se vraćaju na stazu i nastavljaju svoje karijere. Ja ne želim da dolazim u situaciju da razmišljam da li sam možda mogao još jednu ili dve sezone da se trkam. Odlučio sam da budem na stazi dokle god mogu i želim“ izjavio je Valentino.

„Nakon što sam u Martu 2016. potpisao svoj ugovor sa Yamahom, pitao sam se da li je to poslednji ugovor koji sam potpisao kao MotoGP vozač i odlučio sam da to procenim tokom naredne dve godine. Vožnja MotoGP motora, a posebno moje Yamahe M1, je ono što me čini srećnim“.

„Svestan sam da je izazov velik. Da budem konkurentan sa 40 godina! Potrebno je mnogo treninga, truda i odricanja sa moje strane, ali znam da sam spreman. Motivacije mi ne fali i zato sam odlučio da potpišem na još dve godine“.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar