Jedan od najpopularnijih moto događaja na svetu, trka Isle of Man TT, počinje 26. Maja i trajaće do 8. Juna.

Od 82 prijavljena takmičara u svim klasama, kao i uvek izdvajaju se favoriti: Michael Dunlop, Ian Hutchinson, John McGuinness, Bruce Antsey i Peter Hickman.

Jedno od iznenađenja je to da je Dunlop, nakon uspešne prethodne godine sa Suzukijem, ove godine odlučio da na Isle of Man Superbike i Senior TT trkama učestvuje sa Tyco BMW timom, sa kojim je imao uspeha u prošlosti, pre nego što se priključio Suzukiju.

John McGuinness, za koga se veorvalo da najverovatnije neće učestvovati na ovogišnjem IOM zbog vrlo teške povrede noge, što je dovelo do toga da 10 meseci provede sa čeličnim kavezom oko noge, ipak je potvrdio da će uspeti u potpunosti da se oporavi da učestvuje na svih 6 ovogodišnjih trka. Ovaj četrdesetšestogodišnjak, sa 23 TT pobede iza sebe, ove godine učestvuje na Superbike i Senior TT trci sa Norton TT timom, dok će u Supersport klasi učestvovati sa timom svog velikog konkurenta Michaela Dunlopa, na Hondi CBR600RR, a u TT ZERO klasi sa Mungen timom, koji cilja na petu uzastopnu TT pobedu sa super timom: John McGuinness, Bruce Antsey i Lee Johnston. McGuinness-u će u Nortonu klupski kolega biti Josh Brookes, šampion Britanskog Superbike šampionata iz 2015.

Ian Hutchinson će nastupati za fabrički tim Honde, i predstavljaće verovatno najvećeg konkurenta za pobedu Michaelu Dunlopu, koji je prošle godine dominirao „planinom“.

Hickman, koji je prošle godine učestvovao na 5 trka i na svih pet se našao na podijumu, takođe je jedan od glavnih konkurenata za pobede na svom BMW-u, sa kojim će se takmičiti u dve najjače kategorije.

Trenizi počinju u subotu, 26. maja u 18:20 dok je prva trka na rasporedu u subotu 2. juna u 12:00.

Detaljan tekst o ovoj trci za sve one koji nisu u potpunosti upozanti o tome kako Isle of Man funkcioniše možete pročitati klikom na link u nastavku:

Kompletan raspored treninga i trka možete videti u nastavku:

O autoru

Kosta Dubljevic

Ostavi komentar