U tekstu su korišćena objašnjenja, stručna tumačenja i analize pravnika Nenada Jevtića,  iz teksta „Imamo li problem sa biciklistima?“ objavljenog na  pravniportal.com, koji u celosti možete pročitati na  https://www.pravniportal.com/imamo-li-problem-sa-biciklistima/

U prilog gore navedenog govore i rezultati ankete koju je naše udruženje sprovelo sa portalom mondo.rs. Naime, skoro 71% ispitanika smatra da biciklisiti nemaju dovoljno svoji staza. Primera radi u Boru ne postoje biciklističke staze niti trake, a tako nešto nije ni u planu lokalnoj samoupravi. Na veliku žalost takvih primera je bezbebroj na teritoriji R. Srbije. 14% ispitanika smatra da biciklisti nisu ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju, već da samo treba da poštuju propise. Dok 10% ispitanika smatra da ne treba da voze kolovozom.

Na putu u naselju gde postoje najmanje dve saobraćajne trake za isti smer, biciklista mora uvek da se kreće saobraćajnom trakom koja se nalazi uz desnu ivicu kolovoza, osim na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje. Ukoliko na putu postoji biciklistička traka, biciklista mora da se kreće desnom biciklističkom trakom u odnosu na smer kretanja saobraćaja.  Na biciklističkim stazama za saobraćaj u oba smera vozila, biciklista mora da se kreće desnom stranom u smeru kretanja vozila. Ukoliko na putu postoji biciklistička traka, biciklista mora da se kreće desnom biciklističkom trakom u odnosu na smer kretanja saobraćaja.  Na biciklističkim stazama za saobraćaj u oba smera vozila, biciklista mora da se kreće desnom stranom u smeru kretanja vozila. Biciklista nikako ne sme da se kreće po autoputu ili motoputu.

  • kočnice  za svaki točak;
  • svetlo za osvetljavanje puta na prednjoj strani, podešeno tako da osvetljeni deo ravnog puta nije kraći od 10m ni duži od 50m,
  • poziciona svetla crvene boje na zadnjoj strani,
  • reflektujuća tela na bočnim stranicama točkova, koja reflektuju svetlost bele ili žute boje,
  • uređaj za davanje zvučnih znakova(zvonce, trubu ili sirenu).

Literatura

  1. Pregledni izveštaj, Bezbednost biciklista u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja, jul 2019. god.
  2. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima (Službeni glasnik RS“, br. 41 od 2. juna 2009, 53 od 29. jula 2010, 101 od 30. decembra 2011, 32 od 8. aprila 2013 – US, 55 od 23. maja 2014, 96 od 26. novembra 2015 – dr. zakon, 9 od 5. februara 2016 – US, 24 od 26. marta 2018.)
  3. Pravni portal – imamo li problem sa biciklistima? link
  4. Bezbednost biciklista u saobraćaju na ter. grada Bora link
  5. Motocikl – rizik na 2 točka link

Autor: Igor Velić, master inženjer saobraćaja

Ostavi komentar

Ostavi komentar