Posle neplanirano duge pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, naredne subote na stazu u Kuli će takmičari Moped Endurance Kupa.

Foto: Moto-Bike Moped Endurance Cup / Ivan Miladinović

Moped Endurance Kup od ove sezone se organizuje na republičkom nivou, pod okriljem Moto Saveza Srbije. Pored vrlo dobro poznate dve klase – Mopedi Serija i Mopedi Open, organizatori uvode još dve – Skuteri Serija i Skuteri Open.

Skuteri Serija zamišljena je kao jeftina klasa, u kojoj može učestvovati svako sa serijskim skuterom od 50 ccm. Potrebno je vrlo malo modifikacije i vozačkog umeća da bi se u ovoj klasi bilo konkurentno, tako da predstavlja odličnu ulaznicu u svet moto sporta za mlade. Donja granica za učešće je 12 godina, uz pismeno odobrenje oba roditelja.

Skuteri klase Open predstavljaju sam vrhunac ovog takmičenja i očekuje se da će njihova vremena biti znatno brža u odnosu na sve mopede koji su do sada voženi. Pravilnik koji se primenjuje identičan je pravilniku italijanskog Polini Kupa, te su gosti iz inostranstva dobrodošli.

Ovakve trke voze se već duže od dve decenije u Italiji i proizvođači delova ulažu ogromne napore da se izvuče „nekoliko konja više“. U Srbiji je već spremljeno desetak ozbiljnih skutera, tako da se u subotu očekuje spektakl u obe trke.

Format takmičenja za mopede nije promenjen, dok će se skuteraši nadmetati u po dve trke od po 15 minuta, a pehare kući nose najbolje kvalifikovani u obe trke.

Meterolozi najavljuju kišu za subotu, ali će se svakako voziti. Prva trka planirana je za 16 časova, a ceo program završava se u 23.

Autor: Sport Klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar