Na stazi je sve toplije, atomosfera sve vrelija pred kvalifikacije u sve 3 kategorije.

Što se tiče Moto3 iz prvog kruga kvalifikacija u drugi su plasman izborili Sasaki, Tataj, Salač i Jamanaka.

Tim Sic58 je verovatno napravio grešku što je, nakon što je postavio odlično vreme, Nikola Antonelija ostavio u garaži i time su izgubili priliku da se bori u Q2. Antoneli će sutra startovati sa 20. mesta.

Antonelijev timski kolega Tatsuki Suzuki je zato obradovao šefa ekipe Paola Simončelija i sve njihove navijače i zauzeo pol poziciju.

Tatsuki Suzuki je došao do treće uzastopne pol pozicije pred Veliku nagradu Andaluzije. Njegov sunarodnik Ai Ogura je bio samo +0.285s iza njega. Pored njih dvojice iz prvog startnog reda krenuće i Gabriel Rodrigo kom je falilo +0.296 za pol poziciju.

Iz drugog startnog reda krenuće Raul Fernandez koji je juče bio najbolji na prvom treningu. Toni Arbolino startuje kao peti ali verujemo da će odmah krenuti u napad na poziciju na podijumu. Definitivno nas očekuje zanimljiva borba tokom sutrašnje trke Moto3 jer rame uz rame sa Arbolinom startuje i Alber Arenas. Ako je Suzuki vezao tri pol pozicije, da li će i Alber Arenas uspeti da veže tri pobede?

Treći startni red čine Džeremi Alkoba, Džon Mekfi i Ćelstino Vijeti. Mekfi je do pred kraj treninga delovao kao pretendent na prvi startni red. Greška u poslednjem sektoru ga je koštala te pozicije a nije bilo dovoljno vremena da se odveze još jedan brzi krug. Ćelestino Vieti startuje kao 9., dok će njegov timski kolega strartovati tek 18. pošto je izleteo sa staze tokom Q2.

Haume Masija, startuje kao 10. ispred najbržeg od onih koji su prošli iz Q1 Karlosa Tataja Pored njih u četvrtom startnom redu naćiće se i Kaito Toba.

Prvih 10 na startu sutrašnje trke:

1. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) – 1:45.410
2. Ai Ogura (Honda Team Asia) + 0.285
3. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.296
4. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) + 0.483
5. Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) + 0.507
6. Albert Arenas (Solunion Aspar Team Moto3) + 0.509
7. Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.647
8. John McPhee (Petronas Sprinta Racing) + 0.651
9. Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) + 0.776
10. Jaume Masia (Leopard Racing) + 0.848

Autor:  Ana Popović

Ostavi komentar