DVA TOČKA - TOP 5 MODERNIH MOTOCIKALA

Činjenica je da savremeni dizajn motocikla nije baš ono što je nekada bio. Osećaj nostalgije koji pokreće sadašnje trendove često je povezan sa uverenjem da je zlatno doba motocikla prošlo 1980. Motocikli su izgledali bolje, imali više stila i bili su izrađeni mnogo jednostavnije, bez savremenih pogodnosti kao što su ubrizgavanje goriva, kompjuteri i ABS kočenje.

Ali proizvesti vintage motocikl nije isto što i skuvati kafu ili šoljicu čaja. Prema savremenim standardima, stariji motori imaju slabe kočnice, meko vešanje i zahtevaju više održavanja, a ne poseduju svi veštinu ili strpljenje da bi rešili ova pitanja.

Srećom, postoje neki proizvođači koji još uvek proizvode prelepe motocikle – bilo da su neoklasici, ili savremeni dizajni, to su motocikli koji izazivaju emocije. Još bolje, veliki brendovi su počeli da prepoznaju novu prilagođenu scenu kao legitimno tržište i počeli su da ga podržavaju.

Dakle, evo pet modernih motocikala koji se nama sviđaju. Ovo su motocikli koji izgledaju odlično parkirani ispred salona, ali imaju i mnogo potencijala kao osnova za projekte prilagođavanja. Pogledajte naš izbor i na našoj FB stranici nam kažite koji bi od ovih modela izabrali:

BMW R nineT

BMW je mnogima motociklistima izazvao osmeh na lice kada je pokrenuo proizvodnju BMW R nineT modela. Česte slike prepravki boksera iz 90-ih godina na netu, BMW-u je signaliziralo da prepoznaju sve veću želju motociklista za ovakvom vrstom motocikala na sceni. Ola Stenegärd i njegov tim su čak uključili i četiri najveća svetska proizvođača custom motocikala u redizajniranje ovog klasika, dajući im mogućnost da R nineT prilagode onako kako su oni smatrali da treba. Sam motocikl podstiče personalizaciju: zadnji deo rama je uklonjen da bi omogućio više konfiguracija sedišta, a BMW je već pustio u prodaju i niz delova koji se, jednostavno samo zašrafe, metodom skini – stavi.

Na prvi pogled: 14.900 dolara, 110 Ks, 119 Nm, 222 Kg (težina vozila)

Ducati Monster 1200S

Originalni dizajn Miguel Angel Galluzzi-ja ostao je ikona do danas. Tokom proteklih jedanaest godina se razvijao radikalniji i agresivniji stajling ovog motocikla, njegova izvorna DNK je i dalje prisutna u trenutnoj liniji Monster modela, koja je ove godine proslavila čak 25 godina postojanja. Sportski rep, rezervoar i ram su tu da nas podsećaju na poreklo njegovog pretka. Na vrhu sadašnjeg asortimana je Monster 1200S, koji je ovu Ducatijevu relikviju poboljšao paketom performansi na neverovatnih 145 Ks, Brembo kočnicama, Öhlins vešanjem i diskretnim izmenama stajlinga kako bi ga odvojio od regularnog Monster-a 1200.

Na prvi pogled: 15.995 dolara, 145 Ks, 124.5 Nm, 209 Kg (težina vozila)

Moto Guzzi V7 Stone

Van Evrope, Moto Guzzi V7 izgleda da leti ispod radara, ne vidimo ga ili ne čujemo ništa novo o njemu. Mislimo da je to odličan motocikl (naš prijatelj vozi jedan). V7 je lep motocikl sa retro stilom koji je revitalizovao bogatstvo brenda Moto Guzzi. Moto Guzzi V7 Stone je najjeftiniji i najcenjeniji motocikl iz Moto Guzzi asortimana; dostupan je samo u crnoj ili beloj boji, bez grafike osim Guzzi logotipa, što je sušta suprotnost od hromiranog V7 Racer-a, zbog čega nam se i dopada. To je savršena polazna osnova ili prazno slikarsko platno za prilagođavanje, dok je i dalje u osnovi neverovatno klasičan.

Na prvi pogled: 8.490 dolara, 50 Ks, 58 Nm, 180 Kg (težina vozila)

Triumph Scrambler

Bilo bi glupo da ne uključimo jedan od sveobuhvatnih modernih klasika Triumpha u ovoj liniji. Uz Bonneville i Thruxton, Scrambler uživa u zasluženoj popularnosti od kada je lansiran, zahvaljujući svom stilu i pseudo-McQueen baštini. Vlasnici koji traže rezervne delove za personalizaciju svojih Triumph-a mogu da biraju od Triumph-ovog obimnog popratnog kataloga ili sa sve većeg spiska aftermarket proizvođača Triumph delova.

Na prvi pogled: 9.099 dolara, 59 Ks, 68 Nm, 214 Kg (težina vozila)

Yamaha SR400

Koliko god voleli ili ne voleli neprecizan stil 70-ih, SR400 je motocikl koji bismo rado kupili. Svakako, to je 35-godišnji kultni klasik (koji još uvek ima svojih pobornika) koji vas moli da ga personalizujete. Yamaha ga je sama po sebi postavila kao odličnu bazu za projekte. Činjenica da je veoma pristupačan i jednostavan, i da je vazdušno hlađen motor sa jednom cilindrom, ne šteti.

Na prvi pogled: 5.900 dolara, 23 Ks, 27.4 Nm, 174 Kg (težina vozila)

Navedene specifikacije motocikla (u delu: Na prvi pogled) su preuzete od proizvođača.

Ostavi komentar

Ostavi komentar