Još jedan deo slagalice za sezonu 2018. u MotoGP klasi se složio. Juče je Marc VDS tim potvrdio da će Tom Luthi, zauzeti mesto na njihovom drugom motociklu, pored Franka Morbidellia, koji je ugovor potpisao ranije ove sezone.

Verovalo se da će Luthi biti tek drugi ili treći izbor, pored Sama Lowesa i Stefana Bradla, ali je zrelost Švajcarskog vozača i kontinuitet u vožnji preokrenuo izbor. Izborom Luthia, Marc VDS smanje rizik odabira dvojice novajlija za sledeću sezonu, jer Tom ima prethodnog iskustva na MotoGP motociklu iz 2016. godine kada je testirao KTM pre njihovog ulaska u šampionat, kao i velikog iskustva u prethodnim sezonama u Moto2 klasi kada je uvek bio u top 5 na kraju šampionata i pokazao da je jedan od najkonstantnijih vozača u padoku.

Nakon što je Marc VDS popunio svoje redove, u MotoGP klasi ostaju još samo dva nepopunjena mesta, a to su dva vozača Avintia Ducati tima. I ako se po padoku priča da će to verovatno biti Xavier Simeo i Tito Rabat, ne očekuje se zvanična potvrda tima u neko skorije vreme.

Ostavi komentar