„Nemoguća misija – Raspad sistema“, novi, šesti po redu nastavak akcijske franšize u kojem glavni glumac Tom Kruz i dalje zapanjuje svojim kaskaderskim umećem, uključujući i iskakanje iz aviona s visine od 8.000 metara, i vozi BMW R nineT Scrambler kroz Pariz u novoj Nemogućoj misiji.ostvario je proteklog vikenda najviše prihoda na blagajnama u Severnoj Americi, premašivši svih pet ranijih verzija filma.

Produkcijska kuća Paramount/Skydance ubrala je u prva tri dana prikazivanja 61,5 miliona dolara, četiri puta više od drugoplasiranog filma „Mamma Mia! Here We Go Again“ koji je tokom vikenda zaradio 15 miliona dolara.

Film o Itanu Hantu (T. Kruz) ovaj put režira oskarovac Kristofer Mekveri, tri godine nakon poslednje „Nemoguće misije“.

Ostatak glumačke ekipe čine Henri Kavil, Ving Rejms, Sajmon Peg, Rebeka Ferguson, Vanesa Kirbi i drugi.

U novom nastavku, „nemogući“ 56-godišnji Kruz, koji i dalje sam izvodi najopasnije scene, traga za nestalim plutonijumom i terorističkim zlikovcem.

Uprkos očiglednim nedostacima i iako je „često blesav“, Vašington Post ocenjuje da film deluje „neverovatno dobro“, a popularni filmski sajt Rotten Tomatoes smatra da je franšiza ovim nastavkom „preporođena“, te da je moguće da smo dobili i najbolji akcioni film u poslednjih deset godina.

„Mamma Mia“, u produkciji studija Universal, drugi vikend za redom drži drugo mesto. Film obiluje zvezdama i u njemu se, između ostalih, pojavljuju Meril Strip, Amanda Sajfrid, Kolin Firt i Pirs Brosnan.

Film, naravno, prati muzika popularnog švedskog sastava ABBA.

Ostavi komentar