Tamburini T12 je predstavljen predprošle godine na sajmu automobila Top Marques u Monaku. Proizvodnja je ograničen na samo 12 primeraka. Cena za T12 je „prava sitnica“ i iznosi milion američkih dolara.

T12 je zasnovan na BMW-u S1000RR i poseduje trkačku verziju motora od 999 kubika sa četiri cilindara u svojoj dizajniranoj šasiji. Motorcikl isporučuje preko 230 KS i ima težinu od samo 154 kg zahvaljujući karoseriji od ugljeničnih vlakana.

Opremljen je opremom po MotoGP specifikaciji kao što su Olinove FGR gasne viljuške napred i sličan specijalni monoshock na zadnjem delu. Kočenje se vrši putem Brembo četvoroklipnog monobloka i dvostrukih diskova sa prednje strane, dok na zadnjem točku ima jedan disk sa dvoklipnim brembo klještima.

Tamburini T12 koristi kovane Marchesini točkove od magnezijuma sa Pirelli gumama. Šasija je urađena od čeličnih rešetki uzetih iz vojne industrije i tog kvaliteta, i spojena je na swingarm od magnezijuma. Kompletni spisak takođe uključuje GP-stilizovan LCD instrument klaster i Arrow 4 u 1 izduvni sistem.

Motorcikli će se proizvoditi u San Marinu u fabrici Tamburini Corse.

Tamburini T12 dizajnirao je Massimo Tamburini, isti onaj čovek koji je dizajnirao i Dukatija 916 i 748, a i osnivač je brenda Bimota. Od njegovih radova ne smemo da izostavimo ni MV Agustu F4, koju je dizajnirao pre nego što je istu napustio 2008 i počeo da radi na T12 2012. godine. Umro je 2014. godine, ali je njegova porodica nastavila sa projektom.

Massimo Tamburini je predviđao da će njegovo ostvarenje biti ultimativni trkački motor i čini se, da će T12 ostvariti njegovu viziju.

Ostavi komentar

Ostavi komentar