Pre nešto više od 5 meseci je počela sezona za vozače Moto3 kategorije. Nakon prve trke u Katru, sezona je prekinuta i mladi vozači, možda najuzbudljivije kategorije svetskog šampionata, su danas konačno nastavili svoju sezonu.

Foto: Roman Raos

Vozač tima Sic58 Tatsuki Suzuki obezbedio je drugu zaredom pol poziciju na sutrašnjoj trci u Jerezu. Mladi Japanac je pol poziciju osvojio skoro minut pre kraja kvalifikacija nakon neverovatnog kruga od 1:45.465, što je ujedno i novo najbolje vreme ove staze u kvalifikacijama Moto3 kategorije.

John McPhee, se „prikačio“ uz Suzukija tokom njegovog najbržeg kruga i na taj način sebi obezbedio poziciju u prvom startnom redu uz postavljeno vreme 1:45:772.

Dok su svi očekivali da će McPhee ostati na drugom mestu, apsolutno iznenađenje nam je priredio Andrea Migno. Vozač SKY Racing Team VR46, kao pravi Rossijev učenik se motao oko pozicija 10,11 skoro ceo trening i na kraju nas iznenadio. U poslednjem izlasku na stazu mladi Italijan je „stisao zube“ i sebi obezbedio drugu poziciju na startu sa vremenom od 1:45:660.

Prvi u drugom startnom redu je Raul Fernandez koji je ostvario vreme od 1:45:996. Fernandez, iako se požalio negde na pola kvalifikacija  da nema dobar oslonac na prednjem delu motora, bez problema se izborio za 4. mesto na startu. Pored njega naćiće se Mignov klupski kolega Celestino Vietti sa vremenom 1:46:046. Od novajlija u najmlađoj kategoriji svetskog šampionata najbolji plasman je ostvario vozač Kömmerling Gresini Moto3 tima Jeremy Alcoba- 1:46:091.

Treći startni red predvodi trenutno vodeći u šampionatu Albert Arenas- 1:46:161. Arenas na sutrašnjoj trci ima izazov da zadrži svoju prednost u šampionatu koji je po mnogo čemu jedinstven. Ove godine momci će se boriti na samo 14 trka, što znači da je svaki bod i svaka trka presudna za titulu šampiona Moto3 kategorije. Svima vrlo poznato ime Romano Fenati (1:46:238) će startovati sa osme pozicije, nakon što se iz Q1 plasirao u Q2. Treći startni red se završava sa Gabrielom Rodrigom (1:46:265)

Četvrti red čine već iskusni vozači Moto3 kategorije. Sva trojica su ostvarivala pobede u šampionatu pa se očekuje da će već na startu sutrašnje trke početi da se bore za mesto na podiumu.  Toni Arbolino- 1:46:265; Jaume Masia- 1:46:399 i Niccolo Antonelli sa 1:46:432.

Po onome što smo imali priliku da vidimo na današnjim kvalifikacijama u Moto3, sutrašnja trka će biti jako uzbudljiva. Razlika u vremenima prvih 12 vozača je ispod jedne sekunde, a ako nas je Moto3 nešto naučila je da je nedelja uvek neizvesna i da svako ima šansu da bude pobednik.

Ostavi komentar