Španski motociklista Đoan Mir potpisao je novi ugovor sa Suzukijem po kojem će u japanskom timu ostati do kraja 2022. godine.

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mir, šampion Moto3 kategorije iz 2017. godine, potvrdio je tu vest na Instagramu, tokom uključenja uživo, slično kao što je ranije učinio njegov timski kolega Aleks Rins.

Mladi Španac je prošlu sezonu, svoju debitantsku u kraljevskoj klasi, završio na 12. mestu u generalnom plasmanu, a najbolji rezultat mu je bilo peto mesto na Velikoj nagradi Australije. Mir je, inače, propustio dve trke zbog teškog udesa koji je doživeo tokom testiranja u Brnu.

Pored Suzukija, Španca je u svojim redovima želeo i Dukati, ali je još pre nekoliko nedelja bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će biti potvrđen nastavak saradnje.

Izuzetno sam srećan što ću ostati u Suzukiju još dve godine, obnova ugovora je najbolja stvar koja je mogla da se desi i to je za mene ostvarenje snova ponovo. Važno mi je da nastavljamo zajedno jer imam više vremena da učim, kao i da pokažem svoj pravi potencijal. Dve godine mogu da prolete, spreman sam da dostignem najviši nivo i radim svakodnevno da bih se postarao da tako i bude. Zadovoljan sam i na ličnom nivou jer imam zaista odličan tim oko sebe“, istakao je Mir.

Suzuki je drugi tim koji je potvrdio svoju vozačku postavu za naredne dve sezone, pošto je prethodno Jamaha objavila da će njene boje braniti Maverik Vinjales i Fabio Kvartararo, koji stiže iz Petronas Jamahe. Pored njih dvojice, ugovore za sledeću godinu imaju samo još aktuelni šampion Mark Markes, koji se obavezao na novu dugogodišnju vernost Hondi, i Tito Rabat, koji ostaje u Avintiji.

Ovogodišnji Moto GP šampionat je trenutno na čekanju zbog pandemije koronavirusa i izvesno je da ne bi mogao da počne pre kraja jula.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar