Bivši šampion Moto2 klase, sada fabrički test vozač Honde, Stefan Bradl, zameniće povređenog Cala Crutchlowa na trci za Veliku Nagradu Malezije ovog vikenda.

Cal Crutchlow moraće zbog trostrukog preloma članka desne noge da ide na još jednu operaciju nakon prve u Melburnu koju su obavili isti doktori koji su pre nekoliko godina popravljalji članak Danija Pedrose koji je tada imao sličnu povredu. U prvoj operaciji je Crutchlowu prelom saniran i kosti su vraćene na mesto, a druga operacija ima za cilj da se u članak ubace potporne pločice kako bi povreda što brže i što bolje zarasla. Crutchlow će iz bolnice biti pušten ovog vikenda, a prema rečima doktora, moći će da započne proces rehabiliticije tek za dve nedelje, što gotovo sigurno znači da Britanac neće moći da nastupi ni na poslednjoj trci sezone u Valensiji.

Honda je bila vrlo brza i efektna i odmah nakon što su dobili potvrdu o težini Calovih povreda pozvali su svog fabričkog test vozača i bišeg Moto2 šampiona, Stefana Bradla da zameni Britanca na trci u Maleziji koja se održava ovog vikenda, na šta je Bradl vrlo rado pristao. On je ove godine već učestvovao na tri MotoGP trke, u Brnu, Misanu i Sachsenringu. Prve dve trke nije uspeo da završi, a u svojoj rodnoj Nemačkoj, gde je nastupao umesto povređenoG Franca Morbidellija, završio je na 16. mestu, ispred Thomasa Luthija, takođe na Marc VDS Hondi.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_author=“false“ limit=“8″]

Ostavi komentar