Danas su  Yamaha i Yamaha Petronas predstavili svoje motore za predstojeću sezonu. Na prvi pogled Yamaha izgleda skoro identično kao i prošle godine. Međutim, tim Yamahe je prethodnih nedelju dana učinio sve da ovo bude najiščekivaniji predsezonski događaj.

Fabio Quartararo, prošlogodišnji debitant u MotoGP kategoriji, je bio zvezda prošlonedeljnih vesti iz motosporta.
Mladi Francuz je ostvario fenomenalan uspeh u svojoj prvoj sezoni u MotoGP. Sezonu je završio kao 5. u generalnom plasmanu, sa 7 trka završenih na podijumu, bez pobede ali sa 6 pol pozicija.

Po broju pojavljivanja na podijumu je izjednačen sa kolegom, iz fabričkog tima Yamahe, Maverikom Vinalesom. Vinales je sezonu završio kao treći jer je imao dve pobede, u Holandiji i Maleziji.

Prošle nedelje je objavljeno da će od sezone 2021 Fabio Quartararo biti deo fabričkog tima Yamahe. Dvadesetogodišnji vozač Petronas Yamahe je ugovor sa Yamahom potpisao na dve godine i pridružiće se Maveriku Vinalesu na M1.
O prelasku u fabrički tim Quartararo je rekao da je presudno za odluku bilo to što mu je ponuđen fabrički model motora M1. Model koji će Quartararo voziti i ove sezone u Petronas Yamahi je modifikovan, takozvana „B-spec“ verzija M1 motora.

„Zaista sam srećan ovim ugovorom. Razmotrili smo i ostale ponude, ali zaista smatram da je dobro ostati unutar jednog brenda četiri godine. Posebno ako je taj brend Yamaha.“ rekao je Quartararo.  Dodao je i da smatra da je rano potpisivanje ugovora sa fabričkim timom dobro za njegov uspeh u narednoj sezoni. „Sada kad imam potpisan ugovor, i sređenu budućnost u naredne tri godine znam šta mi je činiti. Treba više pažnje da posvetimo treninzima i da se potrudimo da što više budemo u prvom startnom redu.“

O svojim ambicijama za ovu sezonu je dodao “ Na početku 2019. mi je želja bila da uđem u prvih 10, zatim da neku trku završim na podijumu. Završilo se nagradom za novajliju godine. Ne želim da kažem da ciljam na osvajanje šampionata, ali samo neka uspesi nastave da se nižu!“.

Sa najavom da će se 2021. Vinalesu pridružiti Quartararo, sve oči su bile uprte u Valentina Rossija.

Valentino Rossi je definitivno otelotvorenje ovog sporta. Većina ljudi koja prati motosport se više i ne seća vremena kad se on nije trkao. Zato je svima čudno i da pomislimo na to da se približava trenutak kad će Rossi da okači kacigu o klin.

Dok su svi očekivali da će po objavljivanju Quartararovog angažovanja Rossi najaviti svoje povlačenje, to se nije desilo.
Kao i prošle sezone Rossi je rekao da mu treba otprilike pola sezone da odluči šta mu je činiti. Prošle sezone, Rossi je promenio svog šefa tima, aktivno učestvuje u pripremi motora za ovu sezonu i želi da vidi rezultate tih promena pre nego što donese odluku da li odlazi u padok ili ostaje na stazi kao vozač još jednu sezonu.

Najstarijeg vozača MotoGP šampionata u svim odlukama podržava i Lin Jarvis, šef Yamahe. Jarvis poštuje Rosijeve odluke, ali morao je da što pre potpiše ugovore sa Quartararom i Vinalesom jer su se za njih interesovali i drugi timovi.
Ono što Jarvis je i sam rekao „ako (Rossi) odluči da nastavi sa trkanjem imaće potpunu inženjersku podršku i fabrički M1 motor.“

Zato ostaje otvoreno pitanje da li će fabrička Yamaha 2021. imati tri vozača, ili će Rossi preći u satelitski tim Petronas Yamaha.

Ako Rossi ipak odluči da se povuče, možda će izaći iz trkačkog kombinezona ali ćemo ga i dalje viđati na stazi. Lin Jarvis nas uverava da će Yamaha nastaviti saradnju sa Rossijevom VR 46 Riders Academy, i da će Rossi nastaviti da bude brend ambasador Yamahe.

A možda i njemu ponude mesto test vozača kao još jednom „penzioneru“ koji se prošle nedelje vratio na stazu.

MotoGP

Slika za koju nismo mislili da ćemo videti- Jorge Lorenzo ponovo pored M1 motora. Ono što smo još manje očekivali je slika nasmejanog Valentina Rossija pored Jorgea Lorenza.

„Srećan sam što mogu da kažem da sam potpisao ugovor sa Yamahom, u kojoj ću biti test vozač. Želim da pomognem timu najbolje što mogu i nadam se da će moje iskustvo biti od koristi vozačima i mehaničarima kako bi Yamaha ponovo osvojila titulu“ jedan Instagram post koji je oduševio sve fanove Yamahe i Jorgea Lorenza.

Jorge Lorenzo, koji se „penzionisao“ na kraju sezone 2019., vraća se kao test vozač Yamahe. Već je prošle nedelje odvezao ni manje ni više nego 46 krugova na stazi Sepang  na novom M1 motoru. Najbolje vreme koje je postavio bilo je 2m05.506s.

Posle probe na Sepangu Lorenzo je uzbuđen zbog novog zadatka, a posebno zato što je konačno zdrav. Da ne zaboravimo da su povrede bile glavni razlog Lorenzovog povlačenja iz aktivnog trkanja na kraju prošle sezone. Sada ponosno kaže da ga leđa ne bole, i da je sjajan osećaj sesti opet na Yamahu.

Verujemo da će Lorenzo uspešno sarađivati sa starim timskim kolegom Valentinom Rossijem i mladim Vinalesom koji je došao na njegovo mesto 2017.

Što se samog motora tiče, tu se na prvi pogled ne vide neke drastične promene u odnosu na prošlogodišnji model, jedina vidljiva razlika je u usisnicima za vazduh. Ostaje da vidimo kako će se nova Yamaha pokazati na stazi.

O autoru

Ana Popović

Ostavi komentar

Ostavi komentar