Od svog debitovanja 1985. godine, Rebel je ponudio lagan, zabavan i pouzdan motorcikl za krstarenje za urbane putnike koji traže nešto sa stilom.
Ali nakon 31 godine i veoma malo promena, došlo je vreme za ozbiljne promene.

Novi Honda Rebel je nov pogled na rastuće tržište motora za početnike – sa inženjeringom predviđenim za prilagođavanje. O ovim detaljima ćemo nesto kasnije, ali s obzirom na to koliko custom scena igra veliku ulogu u oživljavanju starih brendova, Hondina odluka da krene ovim putem čini se logična. Naročito sa nečim što je pristupačno, kako finansijski tako i estetskii, kao što je to Rebel.

Dizajn
Nema sumnje da je novi Rebel dizajniran na osnovu Instagram feed-a. I to nije loša stvar. Za razliku od ustajalog i tradicionalnog izgleda njegovog prethodnika, nova generacija će definitivno biti lepša za oko i prijemčivija mlađoj populaciji.

Dizajn čistih linija je napravljen uz pomoć urbanog pristupa minimalizmu. Rezervoar i sedište su u retro stilu, dok je kombinacija točkova i širokih guma odraz modernih trendova što zapravo doprinosi udobnosti u vožnji. Uzak, okretan i pristupačan !

Agregat
Rebel 500 poseduje motor CB 471cm3 sa vodenim hlađenjem, od 47 KS i 32 NM obrtnog momenta.
Kočenje se rešava identičnim Nissin uređajima sa jednim diskom, napred i nazad. ABS je dostupan kao opcija, ali iskusni vozači će to verovatno videti samo kao dodatan trošak.

Jedna od osnovnih karakteristika Rebela bila je mala visina sedišta i to se ovde nije promenilo. Sedište se nalazi na pristupačnih 69 cm, što omogućava i nižim vozačima udobnu i laku vožnju.

Kontrolna tabla je čista i jasna sa jednim, okruglim digitalnim brzinometrom. Iako nije mnogo toga promenjeno na kontrolnoj tabli, dodatak signalizacije za gorivo je odličan izbor, s obzirom da je rezervoar malog kapaciteta, svega 11 litara goriva.

Šasija je u atraktivna dok krutost rama stvara osećaj dobre okretne male mašine. Što se tiče suspenzije, ne postoji podešavanje, bilo prednje ili zadnje.

Presuda
Po prvi put u dugom vremenskom intervalu, motocikli za početnike ušli su u fokus proizvođača i time žele da prošire svoj udeo na tržištu
Ovo je dobra vest za svakoga: Veća ponuda znači i veću konkurenciju, a to tera sve proizvođače da naprave svoj motor najboljom. Honda ima dugu istoriju, a promene na Rebelu su učinile da stari i prežaljeni model ugleda novu svetlost dana i bude pristupačniji novim vozačima.

[stm_call_to_action box_color=“#1e73be“]Autor: Kosta Dubljević[/stm_call_to_action]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“201″]

Ostavi komentar