Srećan početak nove MotoGP sezone svima koji slave!

Ove godine trke ponovo počinju u svom standardnom terminu- krajem marta u Kataru. Vlada Katara i Dorna su obezbedili da vozači i svi članovi timova budu vakcinisani pa se nadamo da će to doprineti da se sezona  odvija nešto normalnije od prošlogodišnjeg haosa.
Pandemija koronavirusa je donela odlaganje početka i skraćivanje prošlogodišnje sezone. Iz istog razloga ni ove godine nećemo imati priliku da pratimo takmičenje na stazama u Argentini i SAD. Dok Dorna tvrdi da su te dve trke samo pomerene sa aprila na neki drugi kasniji termin, pogledom na kalendar jasno se vidi da ne postoji realna opcija da se te trke održe na jesen. Raspored je gust, 19 trka nije ono na šta smo navikli ali je ipak više od prošlogodišnjih 15 trka. Imaćemo prilike da vidimo neke nove staze kao što su Kimiring u Finskoj i  staza Čang u Tajlandu.  Na kalendar se vraćaju trke u Maleziji, Japanu i Australiji.
Pokušaćemo da damo odgovore na neka od pitanja koja su bila najaktuelnija u ovoj pauzi između dve sezone.

Kad se vraća Mark Markes?

Mark Markes je u decembru 2020. imao još jednu operaciju ruke zbog infekcije. Od tada sve što smo čuli je da se oporavlja i najavljivano je da će se pojaviti u Kataru na početku sezone. Početak sezone je stigao, ali Mark Markes se nije pojavio na stazi. Potpuno podržavamo njegovu odluku da propusti prve dve trke u Kataru kako bi se u potpunosti oporavio od povrede koja mu je oduzela celu prošlu sezonu. Ono što je veće pitanje je da li će se vratiti u trku za šampionat? Ako neko ima šampionski mentalitet to je Mark Markes i sigurno će dati 100% da se vrati u borbu za svoju devetu titulu i da se tako izjednači sa Valentinom Rosijem. Mark skoro godinu dana nije seo na motor, jeste vanserijski talenat ali će mu ipak trebati vremena da se vrati u punu formu, a do tada mnogo je onih koji žele da dokažu da mogu u bitku za šampionat protiv njega.

Da li će biti uzbudljivo kao i prošle sezone?

Nakon prošle sezone jedino što možemo da kažemo je sve je moguće. Mnogi vozači su prošle godine stekli iskustvo izlaska na podijum i tako ove godine izlaze na stazu sa više samopouzdanja i sa još većom željom da ponove prošlogodišnji uspeh. Đoan Mir je prvi među njima, on mora da odbrani šampionsku titulu. Ono što je mogući problem za njega su promene u timu Suzukija. Naime, u pauzi između dve sezone, Davide Brivijo je otišao sa mesta šefa tima Suzuki u šampionat Formule 1. Brivijo je sada šef tima Alpin (bivši Reno), a Šinći Sahara je rekao da za sada neće tražiti zamenu za Brivija već će svi na višim pozicijama u timu zajednički raditi na unapređenju tima. Mirov timski kolega Aleks Rins je prošle godine pokazao da i on ima šampionske ambicije tako da Miru neće biti lako da odbrani svoju titulu.

Fabio Kvartararo će želeti što pre da opravda transfer iz Petronasa u fabrički tim Jamahe, a Maverik Vinjales će po prvi put biti „stariji vozač“ tima i moraće da se izbori da ostane prvi vozač tima.
Pol Espargaro je trenutno u nezavidnom položaju, zapravo svako ko je u timu sa Markom Markesom je u takvom položaju. Alberto Puđ je šef tima koji sve podređuje svom šampionu, donekle je s pravom tako, ali za razliku od neiskusnog Aleksa Markesa ove godine u garažu dolazi iskusni Pol Espargaro koji želi da dokaže da je sposoban za pobede.
Tu su i Dukatijevci, Džek Miler i Peko Banjaja. Na pres konferenciji pred početak prvog trkačkog vikenda kad su pitali vozače ko će biti šampion Džek Miler je samouvereno odgovorio JA. Sad samo treba da dokaže da je spreman za pobede. Peko Banjaja iako je mlad i relativno nov u MotoGPu nije vozač kog treba potceniti. Njemu se u budućnosti smeši šampionska titula, samo je pitanje da li je ovo sezona u kojoj će se izboriti sa velikim brojem rivala.
Znamo da vas sve interesuje ali iskreno mislimo da Rosi ima sve manje šansi za titulu. Kao najiskusniji i najveći šampion trenutno na stazi on ima svoje kvalitete, međutim on je i najstariji na stazi. 43 godine nije malo, ali kako i sam najavljuje biće on tu još minimum do 2023. tako da ima vremena i za njega. Njegov favorit za šampiona je iskreno i favorit autorke ovog teksta: Franko Morbideli. Prva Rosijeva „beba“, prošle godine je na starom modelu Jamahe pokazao da može da bude bolji od svih novijih fabričkih modela. Sada u garaži pored sebe ima svog najboljeg prijatelja i mentora što mu je samo vetar u leđa. Za razliku od dosadašnjih Rosijevih timskih kolega ovaj put Rosi vozi s nekim ko ga neće automatski smatrati za pretnju već za saveznika. Morbideli pored savršenih lokni ima i savršen osećaj za tajming i kada treba pritisnuti rivala da načini grešku. Jedino što može da radi protiv njega ove sezone je što je jedini Jamahin vozač koji će voziti stariji motor, pa se nadamo da ove godine neće biti tehničkih problema sa kojima se Jamaha suočavala prošle godine.
KTM ima podmlađeni tim Migela Oliveiru i Horhea Martina koji je došao umesto Pola Espargara i koji već obara rekorde staze. Možda se i u redovima KTMa krije mogući šampion.

Stižu novajlije

Na kraju prošle sezone pomenuli smo da imamo nekoliko novih vozača u ovogodišnjem MotoGP šampionatu. Horhe Martin je stigao u Pramak Dukati pored Žoana Zarka i verujemo da će opavdati poverenje italijanskog tima.
Pored Martina još dvojica novajlija stižu na startu sezone. Esponsarama dovodi italijanski dvojac. Enea Bastianini, poznatiji kao Beštija je dočekao svoju priliku da uđe u MotoGP šampionat i verujemo da će ubrzo početi da dolazuje da tu i pripada. Njegov timski kolega je Luka Marini. Dečko čiji je dolazak u kraljevsku klasu privukao najviše pažnje, po prvi put voziće u istoj klasi kao i njegov stariji brat Valentino Rosi. Šampion Moto2 kategorije je zasluženo dobio mesto među najboljima, ono što treba da zapamtimo da ga ne poredimo sa Rosijem, Rosi je jedan, Marini je jedan. Luka je odličan vozač ali ima drugačiji pristup od svog starijeg brata, treba mu više vremena da se navikne na motor i na novo okruženje. Zato od njega ne očekujemo da će biti u samom vrhu ove sezone ali je sigurno da će se boriti za svaku poziciju bez obzira s kim mora da uđe u koštac.
Među novajlijama je i Lorenco Salvatori u Apriliji. Aprilija je prošla težak period tokom ove pauze. Posle duge borbe sa koronavirusom preminuo je šef ekipe Fausto Gresini. Gresini je bio srce tog projekta, ali iz Aprilije uveravaju da je Gresini iza sebe ostavio dobru strukturu tima koji je spreman da pokaže napredak u odnosu na prošlogodišnje rezultate. Prvi vozač tima Aleš Espargaro je tokom treninga u petak bio među najboljima, pa može da se nada i visokom plasmanu na startu trke u nedelju.. O Lorencu Salvatoriju ne možemo mnogo da kažemo jer i njegova pozicija nije zagarantovana u ekipi. Andrea Doviciozo nakon odlaska iz Dukatija prošle godine čeka priliku da se vrati na stazu. Moguće je da će upravo Aprilija da mu da tu šansu. Dogovoreno je da će odvoziti par test krugova sledećeg meseca, a da će mu mesto uz Aleša ponuditi na sredini sezone.

Od ove sezone svi mnogo očekuju, a posebno kad se na stazu vrati Mark Markes. Tad će sezona biti u punom jeku, a još ako se ispune ovaa nagađanja da će se Dovi vratiti na stazu, cirkus će biti kompletiran. Za navijače Zarka i Petrućija, ne brinite nismo ih zaboravili samo ne treba potceniti koliko mogu da budu nepredvidivi. Njih dvojica nisu pomenuta u pretendentima na šampionat jer to i nisu. Koliko god da su dobri vozači upravo nepredvidivost njihovih vožnji ide od sjaja do očaja i nazad. Takva vožnja bez konstantnosti u vrhu šampionata je problematična ali i zanimljiva za gledanje i borbu konstruktora za šampionat. U kategoriji konstruktora ne postoji jedan favorit, svi imaju podjednako jake šanse da dođu do trofeja.
Prva trka u sezoni je u nedelju od 19h.

Autor:   Ana Popović

Ostavi komentar