Veoma aktivno priča se poslednjih nekoliko dana o pravljenju kalendara za ovu Moto GP sezonu. Kako stoje stvari voziće se u četiri zemlje, uz mogućnost da se u novembru kalendar „dopuni“.

Foto: Srđan Erceg

Poslednje vesti i izveštaji stranih medija, specijalizovanih za automotosport navode da će se Moto GP voziti samo u četiri zemlje – Španiji, Češkoj, Austriji i Italiji. Postoji mogućnost da u novembru kalendar bude osvežen i dopunjen trkama u Japanu, Maleziji i Kataru.

Za sada nema definisanog medicinskog protokola što se u drugim sportovima pokazuje kao najvažnija stvar i prvi korak da se krene. I pored toga, izgleda da je Dorna napravila kalendar koji će verovatno doživeti promene u nekom trenutku.

Naravno, podrazumeva se da se priča o trkama bez publike. Gpone.com piše da je u planu 12 trka, ali da bi u novembru na to mogle da budu dodate i trke u Japanu, Maleziji i Kataru.

Navodno, plan je da se sedam trka vozi u Španiji (po dve u Herezu, Aragonu, Valensiji i jedna u Barseloni), zatim dve u Austriji na Red Bul ringu, dve u Italiji u Mizanu i dve u Češkoj.

Logično je da je ovo uslovljeno što manjim brojem putovanja, ali i zahtevima bar delimičnog karantina.

Autor: Maja Todić; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar