Dok MotoGP šampionat uživa u zlatnom dobu sporta, Svetski Superbike šampionat se i dalje muči da pronađe pravi format i pravilnik koji će učiniti trke zanimljivijim i konkurentnijim. Jedan od koraka koji vodi ka tome je dodavanje još jedne trke u trkački vikend.

Kako su WSBK zvaničnici objasnili, pre nekoliko godina kada su izmenili format vikenda i prebacili jednu trku da se vozi u subotu, a druga u nedelju, dobili su dobre povratne informacije od gledalaca koji su u većini potvrdili da im se ovaj format dopada. Međutim, mnogi su objasnili i da su tradicionalne dve trke najjače kategorije u nedelju nešto što im nedostaje. Iz tog razloga, organizatori već nekoliko godina planiraju da uvedu još jednu trku koja će se voziti nedeljom prepodne.

Ove godine je odluka napokon doneta i potvrđeno je da će se u subotu voziti redovna trka, kao i do sada, potom u nedelju prepodne jedna kraća sprint trka i potom poslepodne još jedna regularna trka. Za sada, osim ovoga, više detalja nema i ostaje da se utvrdi kako će se određivati startne pozicije za ovu sprint trku kao i kako će se dodeljivati bodovi.

Da li je ovo korak u dobrom smeru za WSBK ostaje nam da vidimo, ali svakako se slažemo da nešto mora da se promeni jer WSBK nije ni blizu onoga što je bio pre 10-15 godina kada smo gledali zanimljivije trke nego u MotoGP-u.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ limit=“8″ category=“256″]

Ostavi komentar