Džon Mekfi je danas postigao neverovatan uspeh! Tokom kvalifikacija juče je pao i tako ostao da startuje sa 17. mesta, da je u ptanju Moto2 ili MotoGP rekli bismo da bi bio srećan ako uđe u osvajače bodova. Međutim, Moto3 je kategorija koja donosi čuda a najnovije čudo je pobeda Džona Mekfija!

Osvajač pol pozicije Ai Ogura je uspeo da se do kraja bori i da  liniju cilja pređe kao drugi i pored  problema koje je imao na početku trke. U izjavi koju smo čuli pred podijume, Ogura je bio srećan što je uspeo da se izbori s tim problemima i dođe do podijuma.
Ogurin sunarodnik Tatsuki Suzuki je trku završio kao treći. Za Suzukija i tim za koji vozi Sic 58 ovaj podijum ima poseban značaj jer staza u Mizanu ipak nosi ime Marka Simončelija, sina vlasnika ekipe Sic 58 Paola Simončelija.

Foto: EPA

Jubilarna 150. trka Moto3 je bila uzbudjiva i imala mnogo preokreta. Vodeći u šampionatu Albert Arenas je u pretposlednjem krugu izleteo sa staze. Zbog Arenasovog izletanja drugoplasirani u šampionatu Ai Ogura sad zaostaje za njim samo pet bodova.

Na početku trke je već bilo drame kad je Serhio Garsija zakačio prednji kraj Raula Fernandesa. Njih dvojica su izletela sa staze a sa njima i Ćelestino Vijeti koji nije uspeo da ih izbegne. Sledeće izletanje je bilo 17 krugova pred kraj kada su sa staze izleteli Ajumi Sasaki i Alonso Lopes.

Darin Binder je imao odličnu trku sa 19. pozicije je stigao čak do prvog mesta u jednom trenutku, međutim devet krugova pred kraj je izleteo sa staze. Fođa se jedva izvukao da ne izleti sa staze ali je u toj borbi sa svojim motorom izgubio dosta pozicija.

8 krugova pred kraj trke vodeći su bili Suzuki, Masija i Rodrigo. Kako je 13 vozača bilo unutar 1 sekunde dva kruga kasnije dva kruga kasnije su se vodeća trojica ispremeštali pa je Masija bio prvi, Rodrigo drugi a Suzuki treći. Do kraja trke će se samo Suzuki zadržati u top 3.

4 kruga pre kraja je Kaito Toba dobio kaznu da odveze široki krug jer je više puta prešao ivicu staze.

U poslednjem krugu trke Ai Ogura je na nekoliko trenutaka preuzeo prvo mesto od Mekfija ali pred sam kraj trke Mekfi je uspeo da se izbori za svoju pobedu.

Sledeće nedelje je trka ponovo u Mizanu. Da li će tada Arenas uspeti da odbrani svoje prvo mesto u trci za šampionat ili će Ogura uspeti da preuzme tu poziciju?

Top 10:
1. John McPhee (Petronas Sprinta Racing)
2. Ai Ogura (Honda Team Asia) + 0.037
3. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) + 0.232
4. Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.393
5. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.490
6. Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) + 0.543
7. Jaume Masia (Leopard Racing) + 0.833
8. Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) + 0.928
9. Dennis Foggia (Leopard Racing) + 0.976
10. Andrea Migno (SKY Racing Team VR46) + 1.121

Autor:  Ana Popović  Izvor: top 10- motogp.com

Ostavi komentar