Sistem varijabilnih ventila na novom BMW R1200 GS?

Dok se svuda po svetu BMW R1200 GS povlači iz prodaje i radi se opoziv zbog greške na prednjem vešanju, novi model nastavlja da napreduje i evoluira. Kako izveštava Motorra Magazine, boxer-twin agregat koji pokreće R seriju, dobiće sistem tajminga  varijabilnih ventila (VVT).

Takođe, verovatno je da će agregat dobiti dodatnih 80ccm tj. zapremina će se sa 1170ccm povećati na 1250ccm. Ovo znači da će nova R serija dobiti preko podrebnu dodatnu snagu kako bi ostala na vrhu veoma kompetitivne klase.

Ova objava podrazumeva da je BMW drugi proizvođač koji je uveo VVT sistem u Adventure klasu, nadajući se da će ovime postići izbalansiran odziv na gas i obrtni moment na niskim i srednjim obrtajima sa brojem konjskih snaga na vrhu obrtne skale.

Ducati je naravno bio prvi da uvede ovu novinu, a takođe nije za zameriti da ovaj Italijanski proizvođač takođe priprema veći agregat za novu Multistradu za 2018. godinu.

Sa ovom malom borbom u Adventure klasi, nova tehnologija pomaže BMW fabrici da opravda cenu od oko 20000 eura koju kupci GS/RT/RS motocikala izdvajaju za svoje motocikle.

S obzirom da ova klasa obuhvata skoro 50% prodatih BMW motocikala na godišnjem nivou, u njihovom je najboljem interesu da boxer liniju drže što svežiju.

Ostavi komentar