Cal Crutchlow, vozač LCR Honda tima, postavio je najbrže vreme prvog dana treninga u Britaniji, na legendarnoj stazi Silverstone. Crutchlow, koji je izjavio da nije vozio na svojih 100%, je bio za 2 desetinke brži od prvog pratioca, devetostrukog svetskog šampiona, Valentina Rossija, iza kojeg se našao njegov klupski kolega iz Yamaha Movistar tima, Maverick Vinales, prošlogodišnji pobednik iz Silverstona.

Četvrto najbolje vreme tokom celog dana, napravio je impresivni Aleix Espargaro, fabrički vozač Aprilia Gresini tima. Odmah iza njega, na petoj poziciji našao se Marc Marquez na svojoj Repsol Hondi. Marquez je tokom poslepodnevnog treninga doživeo dva pada ali se ubrzo vratio na stazu bez većih posledica. Jorge Lorenzo bio je najbrži Ducati tokom prvog dana, zauzevši poziciju broj 6. Majorčanin je takođe vozač sa najviše pobeda u najjačoj kategoriji na stazi Silverstone.

Drugi sloboni trening je takođe obeležila proba novog flag-to-flag sistema zamene mtocikla, gde su timovima postavljeni novi uglovi prilikom promene motocikla i posebna osoba koju će morati da zaobiđu kako bi se povećala sigurnost prilikom zamen motocikala u toku trke. Sigurnosna komisija će u toku vikenda raspravljati o ovom probnom sistemu.

Fabrički vozač Red Bull KTM tima, Pol Espargaro je bio impresivan tokom petka. Većinu drugog treninga je bio na trećoj poziciji, ali je dan na kraju završio sedmi. On je bio ispred novajlije, Johanna Zarca ,koji je bio osmi, dok nastoji da zadrži brzinu koju je posedovao u Austriji i nastavi sa dobrim rezultatima.

Andrea Dovicioso, trenutno drugi u šampionatu, završio je petak na 9. poziciji, ali samo 0.008 sekundi iza Zarca. Top deset popunio je Scot Redding, kome je ovo domaća trka.

Andrea Iannone i Alex Rins, fabrički vozači Suzukija bili su 11. i 12. na stazi na kojoj je Suzuki GSX-RR prošle godine zabeležio pobedu. U najbržih 15 su završili i Alvaro Bautista, Karel Abraham i Loris Baz.

Dva imena ispod 15. pozicije na koje nismo navikli da ih tu viđamo bili su Dani Pedrosa na 17. poziciji i Jonas Folger na 19. poziciji.

Obojica će imati priliku da poprave utisak od petka, danas, u subotu kada se nastavljaju trenizi i na red dolaze kvalifikacije u 15:10 po našem vremenu.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“199″]

Ostavi komentar