[stm_call_to_action link=“url:https%3A%2F%2Fdvatocka.com%2Fadd-car|||“ box_color=“#005d93″ image=“4365″]

POSTAVI BESPLATAN OGLAS ZA PRODAJU

MOTORA, SKUTERA, ATV/QUAD-a

[/stm_call_to_action]

S' ANĐELIMA PAKLA U JAGODINI

Iza zatvorenih vrata akva parka u Jagodini do juče je trajao skup “Anđela pakla”. “Blic” je uprkos striktnoj kontroli uspeo da uđe iza zidova kompleksa, gde niko nije smeo da kroči osim „Helsa“, i za vas prenosimo delić atmosfere, koja je bila kao na filmu.

Na ulazu u kompleks koji je predviđen samo za odabrane članove, a gde su se od utorka održavali koncerti namenjeni odabranom krugu od 2000 “Anđela pakla” bile su postavljene dve linije kontrole. Jedna koju su činili policijski službenici i druga koja je podrazumevala privatno obezbeđenje, koje su angažovali organizatori, među kojima su još uvek mladi članovi ovog moto-kluba. Ovi namršteni momci sa tetovažama i pirsinzima po čitavom telu nazivaju se “prospekti”, a iako po njihovom izgledu se čini drugačije, oni još uvek nisu punopravni članovi “Anđela pakla”. Da bi postali, oni moraju da se dokažu i pokažu posvećenost grupi – da budu slobodni 24/7 svojim starijim saborcima i spremni da odu bilo gde, bez ikakvog pitanja. Na ovom skupu oni su bili zaduženi da spreče svakog nepozvanog gosta da proviri iza kapija akva parka.

Obezbeđenje je detaljno pretresalo krupne muškarce istetovirane po čitavom telu, a posebno se obraćala pažnja da ne unesu oružje u akva park.

UMRLICE SABORACA

Iako je izgledalo da se nakon prolaska poslednje kontrole ulazi direktno u kompleks bazena, to se nije desilo. Morali smo da prođemo kroz šator, dug oko tri metra, gde su bile postavljene umrlice članova “Helsa” iz celog sveta. Uramljene i u boji, na kojima je stajalo ime, prezime i fotografija nastradalog, postavljane su sa obe strane šatora, a gotovo svaki bajker, kada bi prošao tuda, zastao bi nakratko.

Ova grupa brine o porodicama preminulih, te je u akva parku imala “selo” u kojem su stajali štandovi sa majicama sa logom “Hells Angels”, koje su se prodavale sa ciljem da se novac od zarade dodeli njima, ali i teško bolesnim bajkerima.

Nakon prolaska kroz šator sa umrlicima, izbijalo se direktno u komleks bazena, sa čije desne strane se nalazio restoran. Gotovo svaki sto bio je zauzet. Članovi “Anđela pakla” sedeli su goli do pojasa ili samo sa prslucima na kojima na engleskom piše ime njihovog kluba, uvaljeni u stolice razgovarali su o porodici, poslu. Ko je iz koje zemlje njima nije važno, pa su za jednim od stolova sedeli Rusi, Nemci, Englezi, Litvanci…

Među njima bili su i njihovi saborci, “Anđeli pakla” koji su u sukobima, nesrećema ili usled bolesti ostali bez noge, ali i koji su završili u invalidskim kolicima. Oni su na ovom skupu bili počasni gosti, a gotovo da nema bajkera koji im nije prišao i pružio ruku u znak poštovanja.

Bajkeri su pili pivo i vodu, ali i energetska pića, jer, kako su nam rekli, nisu spavali tri dana. Za bajkere je pripremano meso na ražnju – piletina, prasići, ali i bik od 600 kilograma. Jedan stariji bajker sa oduševljenjem je telefonom snimao ražanj, a kako je kazao, prvi put je u Jagodini probao praseće pečenje, ali i video bika na ražnju.

Porodice “Anđela pakla” su nešto na šta, kako kažu, najviše paze. Zato su mnogi od njih sa sobom poveli svoje supruge, ali i decu. Najmlađe dete na skupu imalo je tek nekoliko meseci, a njegova majka nije se odvajala od njega.

RING I PLES OKO ŠIPKE

Alkohol je bio neizostavan deo večeri, a iako je bojazan građana Jagodine da će doći do problema kada se bajkeri napiju, toga nije bilo, jer ako su kojim slučajem hteli da izmere snage, to su mogli u ringu koji se nalazio u kompleksu parka. Nakon žurke na otvorenom bajkeri su prelazili u sportsku halu, koja se nalazi nedaleko od akva parka, gde su se, kako saznajemo, zabavljali uz zvuke elektronske muzike, ali i ples oko šipke.

Izvor: Blic; Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija
[stm_call_to_action link=“url:https%3A%2F%2Fdvatocka.com%2Fadd-car|||“ box_color=“#005d93″ image=“4365″]

POSTAVI BESPLATAN OGLAS ZA PRODAJU

MOTORA, SKUTERA, ATV/QUAD-a

[/stm_call_to_action]

Ostavi komentar