U ekskluzivnom intervjuu za Sky Sport, Doctor je pričao o tome kako provodi dane u karantinu i podelio svoja razmišljanja o predstojećoj sezoni.

Duga pauza uzrokovana pandemijom zaključala je u kuće sportiste širom sveta. Većina trenira, pokušava da ostane u formi, iako se za brojne šampionate ne zna kada će početi. U istoj situaciji je i Valentino Rossi, koji je u današnjem intervjuu za Sky Sport pričao o danima u karantinu i budućim planovima.

Prenosimo najzanimljivijije delove:

„Ovde u Tavulji je prilično teška situacija. Ima dosta ljudi koji se osećaju loše. Brinemo se za sve njih i nadamo se da će ovo uskoro proći. Pratimo sve što se dešava, naročito u Bergamu i Breši. Imam mnogo prijatelja tamo i sada ja navijam za njih, kao što inače oni navijaju za mene“.

„Treniram u kući, imam opremljenu salu. Tu sam sa Frančeskom, gledamo TV, serije i filmove. Igram video igrice, vozim na simulatoru“.

„Ovo je težak period za sve nas. Mislim da nećemo moći da odvezemo 20 trka. Možda će se praviti raspored po ugledu na SBK šampionat, pa ćemo imati dve trke tokom vikenda. Sve će zavisiti od Ezpelete, a pre svega od razvoja situacije sa virusom. Naravno, sada se odlaže i moja odluka o eventualnom završetku karijere, jer dok ne počnemo neću znati koliko sam konkurentan“.

Novinari su pitali Rossija da li je teže voziti Formulu 1 ili MotoGP?

„Mislim da su za vožnju motora potrebne opsežnije, fizički teže pripreme. Osim toga, da biste bili uspešni u MotoGP-ju, morate da vozite motore od malih nogu“.

O svom bratu Rossi kaže:

„Luca je veoma ozbiljan, brz i talentovan. Fasciniran sam time koliko je smiren. Prosto mi je neverovatno da je toliko hladnokrvan, naročito pred start trke. Mi se često šalimo sa njim, začikavamo ga da je Rus i zovemo ga Marinović“

Izvor: GPSrbija

Ostavi komentar