Valentino Rossi jasno je izneo svoje nezadovoljstvo napredkom koji je Japanska fabrika pokazala tokom prošle i početkom tekuće MotoGP sezone.

Nakon što su već drugu godinu za redom bili daleko od konkurencije na stazi Jerez, gde je vožena trka prethodnog vikenda, Rossi je oštro kritikovao Yamahu i rekao da inženjerima u Japanu mora biti prioritet da što pre nađu rešenje za probleme koje imaju on i njegov klupski kolega, Maverick Vinales.

„Peto mesto na kraju trke, sa tempom koji sam ja imao tokom celog vikenda, nije toliko loš rezultat. Takođe, ima sam dosta sreće jer su tri vozača ispred mene imala incident i nisu završili trku. Dali smo svoj maksimum, i na kraju nije ispalo loše, ali ovo je trenutno naš potencijal. Bio sam dosta brži nego prethodne godine, ali to nije bilo dovoljno da se borimo za podijum, a ako želimo da se borimo za podijum moramo da ubrzamo naš proces razvijanja. Jasno mi je da je za to gde želimo da budemo potrebno vremena, ali Yamaha mora da uradi sve što može da ubrza taj proces maksimalno. U koliko oni ne daju sve od sebe da ubrzaju proces razvitka, onda će nam biti potrebna još jedna sezona, tako da se nadam da ćemo imati kompletnu podršku iz Japana“.

„Naše stanje zavisi od staze do staze. Na nekima imamo više problema, na nekima manje. U ponedeljak, posle trke, imali smo test u Jerezu i mogu reći da je bio uspešan. Probali smo nekoliko različitih rešenja, neka su bila uspešna, neka manje uspešna, ali je bitno da smo napravili mali korak u napred. Nove Michelinove gume su veoma dobre, daju dosta više prijanjanja što nam omogućava da budemo brži i osećaj je mnogo bolji“.

Na sve ovo nadovezao se šef tima Yamahe, Massimo Mergalli, koji kaže da će njegovi vozači pokuiti nagrade sa ovog testa na duge staze.

„Cilj ovog testa prvenstveno bio je da se pronađu rešenja za probleme koje smo imali tokom trkačkog vikenda. Nažalost, vreme nije bilo toliko toplo i sunčano, ali uspeli smo da uporedimo setupe tako što smo izlazili na stazu u kratkim vremenskim intervalima sa različitim podešavanjima. Takođe, isprobali smo i neke nove komponente i pozitino je to što smo primetili da ima poboljšanja. Sada prethodnih nekoliko dana ostavljamo za sobom i koncentrišemo se samo na budućnost. Novi podaci podigli su duh svih u timu i možemo mnogo lakše da se pripremamo za predstojeću trku u Le Mans-u“.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar