Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi je manje-više doneo odluku da će nastaviti karijeru naredne sezone, rekao je njegov dugogodišnji prijatelj i najbliži saradnik Učio Saluči, koji je istakao i da će dogovor sa Jamahom biti postignut do kraja meseca.

Foto: Monster Energy

Rosi je nedavno priznao da ga je pauza zbog pandemije koronavirusa učinila opuštenijim po pitanju budućnosti. Međutim, Saluči kaže da očekuje da će se pregovori ubrzati u narednim nedeljama, kao i da je italijanski motociklista doneo odluku da želi da nastavi karijeru.

Vale ima stav nekoga ko želi sve osim da se povuče“, rekao je Saluči za „Skaj“, „On je pokretačka snaga, momak koji ostale tera da guraju dalje, uvek ima veliku želju, sve nas zapanjuje. Naša namera je da će on nastaviti da vozi i sledeće godine. Kada Vale menja tim uvek dolazi do drugih pomeranja, očekivanja, tenzije. Nije u pitanju fabrički tim, ali će imati fabrički motor. Tim ima odličnu strukturu, Jamaha je tu da nam pruži podršku, a sa njima imamo odličan odnos. Najverovatnije će Franko biti drugi vozač, što bi trebalo da bude dobro iskustvo. Nije sve još definisano, ali bi trebalo da bude do kraja meseca“.

Ukoliko Rosi odluči da pređe u Petronas Jamahu, timski kolega će mu izvesno biti Franko Morbideli, inače prvi polaznik njegove Akademije koji je postao svetski šampion.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje u Heresu 19. jula, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar