Valentino Rosi je pred Veliku nagradu Katalonije rekao da je sve dogovoreno oko njegovog angažmana u Petronas Jamahi 2021. godine.

Foto: Mirco Lazzari/Getty Images

Još odavno je poznato da Valentino neće biti u fabričkom timu Jamahe, a od tada se konstantno priča da će preći u Petronas Jamahu. Saradnja i dalje nije ozvaničena, a Valenitno je potvrdio da će do nje doći.

Između dve trke u Mizanu smo sve sredili. Takođe smo pričali i poslednjih dana. Situacija je jasna, trkaću se za Petronas sledeće godine„, rekao je Valentino Rosi pred Veliku nagradu Katalonije.

Međutim ugovor je malo duži, neke stvari još treba da sredimo i nismo u žurbi iskreno jer smo sve već dogovorili. Tokom ovog vikenda ću potpisati ugovor i veoma sam srećan što ću nastaviti da se trkam zajedno sa Jamahom i Petronasom„.

Rosi kaže da neki vozači u MotoGP brzo donose odluke, a da je on razmišljao korak po korak.

Mi pričamo od Heresa u julu i dogovorio sam se sa Jamahom i Petronsom. Međutim mi ne žurimo. Važan je ugovor i moramo da sredimo neke stvari, motocikl, tim takođe. Mislim da će neki momci iz Petronasa ići u fabrički tim sa Kvartaraom i u suprotnom smeru takođe„, dodaje Rosi.

Svoju poslednju sezonu u fabričkoj Jamahi 41-godišnji Doktor prvodi solidno ali bez pobede još uvek. On je 26 bodova iza Andree Dovicioza koji vodi u generalnom plasmanu.

Autor: Marko Vlahović; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar