Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi karijeru će sledeće godine nastaviti u Petronas Jamahi, prenosi italijanski “GPOne”.

‘Doktor’ na kraju sezone ostaje bez mesta u fabričkom timu Jamahe, koja mu je obećala punu podršku ukoliko odluči da nastavi karijeru. Odmah je bilo jasno da je jedina opcija da pređe u Petronas Jamahu, koja je držala jedno otvoreno mesto za njega. Na taj način će doći do trampe između fabričkog i privatnog tima, pošto je još pre nekoliko meseci potvrđeno da će Fabio Kvartararo zameniti Rosija, koji ide na njegovo mesto u malezijskoj ekipi.

Rosi je više puta naglasio da mu je cilj da nastavi karijeru, a nijedna od umešanih strana nije krila da su pregovori poslednjih nedjelja u toku. Sam ‘Doktor’ je rekao da će odluku doneti pre nego što sezona počne, pošto je pre nego što je njen start odložen zbog pandemije koronavirusa najavljivao da planira da sačeka nekoliko trka.

“GPOne” prenosi da je Italijan postigao dogovor sa Petronasom za narednu sezonu, uz opciju da ugovor bude produžen i za 2022. godinu. Ostalo je da se utanači nekoliko detalja, među kojima je najvažniji onaj koga će Valentino moći da povede sa sobom od svojih inženjera i mehaničara.

Već se zna da će mu timski kolega biti Franko Morbideli, koji je prošle godine brani boje malezijskog tima, a zanimljivo je da je on polaznik Akademije Valentina Rosija, kojoj je doneo prvu titulu 2018. godine.

Rosi je, inače, poslednji put boje privatnog tima branio u prve dve sezone u kraljevskoj klasi, kada je ona bila do 500 kubika. Vozeći za Nastro Azuro Hondu osvojio je prvu od sedam titula u najjačoj kategoriji, potom je još dva puta bio šampion sa Repsol Hondom, da bi do preostala četiri naslova prvaka došao sa Jamahom.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Ostavi komentar