Jamaha je predstavila motocikle za sezonu 2019, u kojoj će probati da popravi utisak iz prethodne dve godine kada je imala mnogo problema i kada je bitno zaostala za najvećim rivalom Hondom. U Jamahi će i ove godine voziti Valentino Rosi koji uskoro puni 40. godina.

Legendarni Valentino Rosi će 40 godina napuniti 16. feburara, a više nego ikad pre je spreman za svoju 24. sezonu u MotoGP šampionatu. Trebalo bi da Italijan ima i 25. sezonu jer ugovor sa Jamahom ima do 2020. godine.

Nažalost, sledeće nedelje punim 40 godina i da malo prilično sam star. Izazov za mene je da budem konkurentan sa ovoliko godina. Najvažnija stvar je motivacija, ali je veoma važno i da budeš jak. Imam dogodišnji ugovor tako da ova i sledeća sezona. Biće teško da ostanem na vrhu, ali probaću“, rekao je Rosi koji otkriva da je morao mnoog da radi van staze da bi ostao u formi.

Morate mnogo da radite kod kuće, da svaki dan trenirate na motociklu i u teretani. Ne mislim da će se to mnogo promeniti između 40 i 36 godina, sigurno se mnogo menja između 40 i 25. Morate da radite napornije ali svakako je moguće da vozite sa ovoliko godina“, kaže Rosi koji otkriva i potencijalne planove kada napusti MotoGP.

Kada završim sa MotoGP, pokušaću da nastavim sa automobilima jer mi je to velika strast. Dakar reli je veoma interesantna trka, što da ne? Teško je veoma, i morate da se dobro pripremite, možda se to desi. Nadam se da ću se trkati protiv mog brata Luke Marinija. Nadam se da će biti jak u Moto2 i da može da dođe u MotoGP pre nego što ja završim. To će biti nešto što nikad nisam očekivao da će se desiti“, kaže legendarni Italijan.

Izvor: Sport klub; Autor: Marko Vlahović
[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ image_height=“300″ limit=“8″ category=“203″ pagination=“false“]

Ostavi komentar