Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi naglasio je da će sigurno naredne sezone voziti u Moto GP šampionatu i da će preći u Petronas Jamahu, ali da ugovor još nije potpisao samo zato što nije još spreman.

Foto: Mirco Lazzari gp/Gatty Images

’Doktor’ je tokom prošle godine više puta naglasio da će sačekati nekoliko trka pre nego što donese odluku o tome da li će se povući ili ne, ali mu je pandemija koronavirusa promenila planove. Još od kraja januara se znalo da će Italijan ostati bez mesta u fabričkom timu Jamahe, koja je odlučila da zadrži Maverika Vinjalesa i dovede Fabija Kvartarara, ali mu je obećan fabrički motor u Petronasu.

Rosi je u sredu, posle testiranja u Heresu, rekao da je 99 odsto siguran da će dogodine voziti za malezijski tim, a dan kasnije kada je upitan šta predstavlja taj jedan odsto neizvesnosti, odgovorio je:

Cela situacija je promenila moj plan, pošto sam planirao da odlučim posle nekoliko trka da li ću ostati, ali sam morao da donesem odluku bez trkanja. Ali, razgovarao sam sa Jamahom, sa ljudima iz Petronasa, želim da nastavim. Moram da radim mnogo, kada ste matori to je tako, ali već smo se dogovorili. Nisam potpisao ugovor jer nije spreman, a moramo da odredimo i sastav tima jer će biti promena pošto ćemo se Fabio i ja zameniti, ali je sve dogovoreno“.

Vozač Jamahe je istakao da mu je bilo čudno što je prvi put od početka karijere imao toliku pauzu, ali kaže da je presrećan što sezona kreće ovog vikenda.

Bilo je čudno provesti toliko vremena kod kuće, posebno jer sam ja u šampionatu već 25 godina. Čudno je biti bez pritiska i adrenalina, u početku mi je bilo i dosadno, pošto smo bili spremni za početak sezone, pa smo stali, ali sam sa druge strane srećan što krećemo. Svima nama, kao i ljudima koji prate, mnogo nedostaje Moto GP, bili smo srećni u sredu pošto smo se konačno našli na stazi, ali od petka kreće normalan trkački vikend“, istakao je Rosi i osvrnuo se na testiranja koja su prethodila prvoj trci sezone, „Tokom popodneva mi je bilo teško. Moraćemo da radimo na ritmu, moramo neke stvari da popravimo, bio sam peti, a to nije loše“.

Italijan je takođe naglasio da to što će ova sezona imati manje trka nego što je obično ne znači da će biti manje vredna.

U početku nismo bili sigurni koliko će trka biti, sada ih ima više nego što smo mislili. Ali, istina je da je sedamdesetih, osamdesetih bilo osam-deset trka godišnje, ovo će biti skraćena sezona za modernu eru, ali dovoljno da bi vredela“, istakao je ’Doktor’.

Autor: Jelena Trajković; Izvor: Sport Klub

Ostavi komentar