Romano Fenati, vozač koji je nakon incidenta tokom trke u Misanu dobio suspenziju do kraja 2018. godine, što je prouzrokovalo i otkaz iz ekipe za koju je u tom momentu vozio, vraća se sledeće godine u svetski šampionat.

Fenati je izazva burnu reakciju javnosti, i to ne samo moto zajednice, kada je tokom Moto2 trke u Misanu pri brzini od preko 240 km/h pritisnuo polugu kočnice na motociklu Stefana Manzija. Srećom, Manzi je uspeo da se zadrži na motociklu, a Fenatiju je oduzeta trkačka licenca do kraja godine. Mnogi profesionalni trkači se nisu složili sa ovom odlukom, dok su drugi smatrali da nije sva krivica na Fenatijevoj strani.

Kako god bilo, Fenati je dobio otkaz u Marinelli Sniper Moto2 ekipi i poništen mu je ugovor za narednu sezonu koji je imao potpisan sa MV Agusta fabričkom ekipom, koja će nastupati u Moto2 šampionatu sledeće godine.

Međutim, kako se prašina oko svega slegla, Fenati je uspeo da pronađe put nazad u svetski šampionat, i ako je izjavio da planira da prestane da se trka za stalno nakon incidenta. Naime, njemu je ugovor ponudila ista ekipa iz koje je otpušten ranije ove godine. Marinelli Snipers tim je ponudio Fenatiju da se vrati u njihove redove i to u Moto3 klasi, gde Italijan ima 23 podijuma, od kojih je 10 pobeda.

Zvanično obaveštenje još uvek nije izdato, ali prema glasina koje kruže, to je jedino što je ostalo, jer je dogovor već postignut i potpisan.

[fpc_post_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_author=“false“ limit=“8″]

Ostavi komentar