Fabrika iz Hamamtsua je potvrdila da su produžili ugovor sa mladim Špancem do kraja 2020. godine.

Alex Rins, vozač fabričke ekipe Suzukija, dobio je produženje ugovora na još dve godine, što potvrđuje da će ostati u ekipi i za sezone 2019 i 2020. Rins koji je debitovao u MotoGP kategoriji prošle godine, nije imao najbolju prvu sezonu, prvenstveno zbog povreda, ali je ove godine pokazao zavidnu brzinu na plavoj mašini i ubedio čelnike Suzukija da zaslužuje produženje ugovora.

„Produženje ugovora sa Alexom je za nas vrlo bitno, jer smo se i nadali dugoročnoj saradnji sa njim“ izjavio je Shinichi Sahara, vođa Suzukijevog trkačkog projekta. „Ovaj projekat sa njim smo započeli prošle godine kako bismo mogli da vidimo njegov razvoj kao MotoGP vozača, ali i da bismo mi mogli zajedno sa njim da se razvijamo. Verujemo da je put do uspeha težak, i da se mora ići korak po korak, ali i da je savladiv. Mora se odvojiti određeno vreme, mora se učiti iz grešaka i nadograđivati na uspehu. Alex i njegov tim, zajedno sa celim Suzuki timom su pokazali da su veoma dobri u ovome i da konstantno napreduju. Upravo je ovo glavni razlog zašto smo odlučili da produžimo ovaj projekat za još dve godine“.

Davide Brivio, menadžer Suzuki Ecstar MotoGP tima ima slično mišljenje: „ Vrlo sam srećan što smo brzo rešili produženje Alexovog ugovora sa Suzukije. On vrlo brzo napreduje i uči, i činjenca da imamo još dosta vremena zajedno nam pomaže u tome da još bolje razvijemo motor i vozača zajedno. Drago mi je što je Alex odabrao da ostane sa nama, i želim da se zahvalim celoj ekipi iz boksa, ali i svima u Japanu koji su stvorili prijatno okruženje za vozača kako bi mogao da nastavi da radi i uči sa nama. Sada nam samo preostaje da nastavimo u istom maniru i vredno da radimo“.

Celu situaciju prokomentarisao je i Rins: „Vrlo sam srećan povodom produženja ugovora. Još i dok sam bio u Moto2 klasi, dok sam planirao da vozim u MotoGP kategoriji, Suzukijev projekat mi je delovao najineteresantnije i najsvetlije. Moj debi u ovoj klasi je bio komplikovan, prvo povreda leđa tokom testa u Valensiji 2016., potom povreda članka na treningu i za kraj povreda ruke u Austinu. Tako da, već samo nakon dve trke mi smo bili u vrlo lošoj situaciji i prošli kroz mnoge poteškoće, ali sam sve vreme osećao kompletnu podršku celog tima i Suzukija kao proizvođača. Nakon svega, uspeli smo da preokrenemo situaciju u našu korist, tako što smo bili strpljivi, vredni i konstantni. Sve to je se na kraju isplatilo kada smo ove godine u Argentini došli do našeg prvog zajedničkog podijuma. Kakav god rezultat na kraju vikenda bio, raspoloženje u ekipi je uvek pozitivno, i uvek uspemo da pronađemo nešto pozitivno, koliko god težak vikend bio iza nas. Projekat koji je Suzuki pripremio za mene je fantastičan i u potpunosti verujem kompaniji i ekipi kada je priprema i razvijanje u pitanju i siguran sam da možemo da nastavimo da ciljamo na visoke plasmane. Sada, kada smo rešili pitanje ugovora, ostaje nam samo da se koncentrišemo na nastavak sezone i da se nadamo najboljem“.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar