Vozači fabričkog tima Honde, Marc Marquez i Dani Pedrosa, izašli su na stazu danas u toku prvog dana, od 3 planirana, privatnog testa na stazi Jerez u Španiji. Ovim je Repsol Honda tim iskoristio prvi dan od pet, koliko je predviđeno za privatne testove u toku sezone, dok će sutra i prekosutra testiranja nastaviti Stefan Bradl, novi Hondin test vozač. Bradlu će ovo biti tek drugi izlazak na stazu ove godine na ovogodišnjem modelu Honde RC213V.

Šta je konkretno cilj ovog privatnog testa i na čemu je akcenta, još uvek ne znamo, ali očekujemo da nam iz Honde saopšte bar odprilike šta su testirali i kakvi su rezulati. Marquez i Pedrosa su prvu trku sezone završili na drugoj i sedmoj poziciji, i Honda je delovala kao potpuno spreman motocikl za sezonu, što su i potvrdili vozači nakon predsezonskih testova i prve trke sezone na stazi Losail.

Honda je jedini tim koji je tek sad iskoristio dane predviđene za privatne testove, jer su Yamaha i Ducati iskorisliti po dva dana tokom Novembra prošle godine, i sada im ostaje po 3 do kraja sezone. Za razliku od ove tri fabrike, Suzuki, Aprilia i KTM imaju neograničen broj dana za privatna testiranja u toku sezone, kako bi im se omogućilo da brže uhvate korak sa vodećima. U koliko jedan od ovih proizvođača zabeleži dve pobede u toku jedne sezone, gubi ove beneficije i dobija 5 dana za privatne testove u okviru sezone, kao i ostali.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#131663″ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar