Scott Redding je jedan od najzanimljivijih likova gde god da se nalazi, a ove godine će svojim prisustvom uneti malo raznolikosti u Svetski Superbike šampionat.

Britanac koji do početka prošle godine nije znao da li će uopšte nastaviti svoju karijeru profesionalnog trkača, dolazi u WSBK kao aktuelni šampion Britanskog Superbike šampionata, drugog najboljeg Superbike takmičenja na svetu, i kao zamena za Bautistu koji svoju karijeru nastavlja u Hondi. Ako do sada nismo bili sigurno, sada možemo sasvim jasno da zaključimo da je Scott tu da bi se borio za titulu šampiona sveta, ništa manje.

Kao što smo od njega i navikli, Redding je u intervjuu za italijanski GPONE bio vrlo iskren i direktan po pitanju svojih namera i mogućnosti. Pre nego što vam prenesemo deo ovog intervjua, podsetimo se da, i ako je Scott tehnički novajlija u Svetskom Superbike šampionatu, on je celu prethodnu sezonu proveo na Panigale V4R Ducatiju u Britanskom šampionatu, a da pritom taj motocikl nije imao nikakvih elektronskih pomagala, jer tako nalažu pravila takmičenja. Ove godine, Redding će nastupati na fabrički pripremljenom Panigale V4R motociklu po standardima za WSBK, sa punom podrškom fabričke ekipe. Po mom mišljenju, ovo je najbolja prilika za Ducati da osvoji svetsku titulu još od 2011. godine kada je najbolji bio Carlos Checa.

Scott, Ducati deluje ubeđeno da možeš do pobede već u prvoj trci šampionata. Da li je stvarno tako?

Naravno da jeste! I ako sam svojevremeno titulu u Moto 2 klasi izgubio u Australiji, Phillip Island je jedna od mojih omiljenih staza. Pored toga, Ducati deluje kao da se odlično prilagođava karateristikama staze, tako da verujem da imamo sve potrebne karte kako bi ciljali na pobedu u prvoj trci sezone.

Koliko ti znači ova nova avantura u WSBK? Očekivanja su visoka.

Moram priznati da mi se život dosta promenio, posebno sa mentalne strane. Znam da imam šanse i želim da pobeđujem. Kao i u BSB, nalazim se u jednom od najboljih timova, imam najverovatnije najbolji motor i ako dam svojih 100% , mogu da ciljam na titulu. Naravno, ovo neće biti lako, ali sada imam pravi motor da budem konkurentan koliko mogu i oduvek želim. Sezona u Suberbike šampionatu će biti duga, ali moj životni san je svetska titula i nadam se da ću ga ove godine ispuniti.

Poznato nam je da voliš boks. Izazov protiv Ree, sa kojim boks mečom bi uporedio?

Teško da bih mogao da ogovorim na to sada, posebno jer sezona još uvek nije počela. Možda možemo pred kraj sezone da ponovimo ovo pitanje, tada će mi biti lakše da odogovorim.

Da li si uspeo da podesiš V4 po sebi i koliko uspešno?

Tokom testva sam uspeo da upoznam Ducati još bolje i smatram da smo spremni, da smo na dobrom nivou. Naravno, ima još uvek nekih aspekata koji treba da unapredimo, plan je da na tome radimo na poslednjem predsezonskom testu. Naš motocikl poseduje nekoliko pozitivinh tačaka, a na ostale moramo da se fokusiramo i radimo na njima. Naravno, to je slučaj sa svakim motociklom. Moraćemo da se potrudimo da budemo konstantni na svim stazama, jer će to biti ključno. Ja poznajem skoro sve staze, sem Imole i Argentine, ali nisam preterano zabrinut.

Šta misliš o tome kako je Bautista izgubio titulu prošle godine?

Mislim da je problem bio Bautista. Više je želeo da dominira po svaku cenu, više nego da pobedi. Lično, smatram da mu sve te pobede na početku nisu bile neophodne. Rea je sa druge strane pokazao da ume da sačeka svoj trenutak i bude strpljiv. A onda, kada je Johnny počeo da pobeđuje, Alvaro je osetio pritisak i više nije mogao da pobeđuje tako lako. Po meni, ono što je bitno je pobeda, nema razlike da li je prednost manje od sekunde ili 10 sekundi.

Poslednje pitanje. Šta smatraš da je Reina slaba tačka?

Teško je reći posle testova i gledanja trka na TV-u. On je vrlo iskusan vozač koji jako retko pravi greške. Čak i kada nešto pođe po zlu, on ima spreman plan B koji funkcioniše. Njegova najveća prednost je iskustvo, perfektno se snalazi u svakoj vrsti situacije. Pored toga, on je neverovatno konstantan vozač.

O autoru

Marko Grbić

Zaljubljenik u motocikle čiji se ceo život vrti na dva točka.

Ostavi komentar