Od kada se krajem 2014. godine priključio Kawasaki Racing timu, Jonathan Rea ostvario je rekordne rezultate. 81 put se popeo na podijum, od toga 45 puta na najviši stepenik, i postao prvi vozač u istoriji WSBK šampionata koji je osvojio tri titule svetskog šampiona za redom.

Na žalost konkurencije u WSBK padoku, nepobedivi duo Kawasaki-Rea nastaviće da sarađuju još dve sezone, za sad. I ako ova vest možda nije veliko iznenađenje, produženje ugovora svakako nije bila sigurna stvar. Aktuelni šampion je imao nekoliko ponuda konkurenata, kao i prema nekim navodima ponude iz MotoGP padoka.

„Više sam nego srećan što ću nastaviti da se takmičim sa Kawasakijem. Pregovore o nastavku saradnje smo počeli još krajem prošle godine, tako da mi je vrlo drago što smo najzad završili sa tim i da možemo da se koncentrišemo na preostale trke ove sezone. Od kada sam došao u Kawasaki prihvaćen sam u zelenu familiju i uspeli smo da postignemo uspehe kakve nismo ni sanjali. Ovde želim da ostanem i naravno da želimo da nastavimo zajedno da ispisujemo strane ove neverovatne priče. Želim da se zahvalim svim članovima Kawasaki Racing tima što veruju u mene“ izjavio je Rea u obaveštenju za medije.

Mnogo veće pitanje je gde će završiti njegovi rivali, posebno Tom Sykes i Chaz Davies. Sykesova budućnost u Kawasakiju nije sigurna zbog raskola između klupskih kolega, pogotovo nakon incidenta tokom druge trke u Brnu kada je Sykes izavao kontakt sa Reom zbog čega je Rea izleteo sa staze i nije uspeo da nastavi trku.  Pored svega toga, Sykes je i dalje najbolji izbor za njihovog drugog vozača, osim Chaza Daviesa.

U koliko bi Kawasaki uspeo da u svoje redove dovede Davies, postigao bi uspeh na nekoliko frontova. Kao prvo, doveli bi u tim fantastičnog vozača sposobnog da se bori za pobede. Kao drugo, ukrali bi od svojih jedinih pravih rivala (za sad), Ducati Corse tima, jedinog vozača koji je dovoljno konkurentan da se bori za titulu protiv Ree. Posebno za narednu sezonu, za kada se priprema novi Ducatijev V4 motocikl kao glavno oružje za napad na WSBK šampionat.

Nakon što se sezona potisa i ugovora u MotoGP šampionatu polako privodi kraju, vremen je da se u WSBK započnu pregovori, a mi samo možemo da se nadamo da će biti zanimljivo i nepredvidivo kao u MotoGP padoku.

[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar