Fabio Quartararo je odlučio da ispuni očekivanja kako Yamahe, tako i konkurenata, i nametne se kao jedan od najbržih vozača na gridu i najverovatnije jedan od retkih koji će moći da konkuriše Marquezu za pobede naredne sezone.

Mladi Francuz je na kraju sva tri dana zabeležio najbrže vreme, a poslednjeg dana je odvezao 1:58.349, najbrže vreme ikada na Sepang stazi. Međutim, nije bio jedini koji je uspeo da vozi ispod 1:59. Sa samo 0.082s zaostatka, na drugom mestu našao se Cal Crutchlow koji je odradio ogroman posao za Hondu tokom ovog testa, jer je bio jedini vozač koji je mogao da vozi sa 100% kapaciteta. Marc Marquez se i dalje oporavlja od operacije ramena, Takaa Nakagami takođe, a Alex Marquez je novajlija koji ne može da da prave povratne informacije jer se i dalje privikava na MotoGP motocikl. Treći najbrži vozač bio je Alex Rins na Suzukiju sa 0.101 zaostatka za najbržim.

Druga najbrža Yamaha je na kraju bio Valentino Rossi sa vremenom 1:58.541, što je vremešnom Italijanu bio prvi put u karijeri da u Maleziji zabeleži vreme ispod 1:59. Vrlo impresivan podakat s obzirom da Doktor ima 41 godinu i dalje uspeva da pronađe način da napreduje. Njegov klupski kolega, Maverick Vinales, na kraju testa zabeležio je tek 16. najbrže vreme sa 1:58.893, ali je vrlo zadovoljan šta je postigao i zaključio je da je test na kraju bio veoma pozitivan, posebno po pitanju tempa za trku, koji je bio vrlo impresivan tokom celog vikenda.

Yamaha je najzad počela da pokazuje znake napredka, ali što je još bitnije, najzad se vidi pravi napor fabrike da svojim vozačima pripremi najbolji motocikl na stazi. Svi Yamahini vozači potvrdili su da je nova M1 brža u odnosu na prošlogodišnji model, ali i da ima nekih drugih stvari u kojima je lošija. Ono što je najbitnije je da su vozači optimistični i da Yamaha najzad deluje kao tim koji će moći da se takmiči za šampionske titule. Jedan od noviteta koji su testirali je uređaj za pomoć pri startu, po uzoru na Ducatijevo pomagalo, koje se pokazalo kao vrlo korisno, ali za sada ostaje da je potrebno još posla kako bi mogli da ga koriste u trkama.

Koliko su svi napredovali tokom zime pokazuje i činjenica da su svih 6 proizvođača završili test u samo 0.345s razlike. Posebno impresivna je bila Aprilia u rukama Aleixa Espargara koji je zabeležio sjajno vreme, 1:58.694. Stariji Espargaro nije mogao da sakrije svoje oduševljenje novim motociklom i potvrdio da je Aprilia napravila ogroman korak u napred u odnosu na prethondu godinu i da se definitivno kreću pravim putem ka kontantnoj borbi za prvih 10, možda čak i 6 pozicija. Ono što je posebno zanimljivo je da je Aprilia samo nekoliko dana ranije imala probni test, nakon čega su morali da urade „generalku“ na agregatu jer je motor izuzetno nov i rezervni delovi su ograničeni. Prema rečima Romana Albesiana, glavnog inženjera Aprilie, trenutno jedini problem koji imaju je pouzdanost agregata, što je potpuno razumljivo s obzirom da je sve potpuno novo, a ne evolucija prethodnog modela.

Već spomenuti Alex Rins i njegov klupski kolega na Suzukiju, Joan Mir, ponovo su pokazali sjajne rezultate što je simulacije trke tiče. Njih dvojica su odvezli ubedljivo najviše krugova oko 1:59.5, što je primetila i konkurencija, zbog čega možemo da očekujemo da će se Suzuki i ove godine boriti za pobede. Posebno je interesantno to da su oba Suzukijeva vozača izjavila da motocikl ima više snage u odnosu na prošlogodišnji model, ali da su uspeli da zadrže sjajno upravljanje koje Suzukijeva šasija pruža, što bi trebalo dodatno da zabrine konkurente.

Što se Ducatija tiče, najbrže vreme zabeležio je Francesco Bagnaia na svom Pramac GP20 Ducatiju i zauzeo 4 mesto na kraju testa, dok je Danilo Petrucci bio šesti. Ono što se istaklo tokom sva tri dana je činjenica da Ducatijevi vozači nisu imali toliko pozitivan utisak o novim Michelin gumama koje su svi vozači probali. Prema rečima Ducatijevih tehničara, njihov motocikl ima manje koristi od nove gume u odnosu na druge motocikle koji se za razliku od Ducatija oslanjaju na veliku brzinu u krivini, dok se mašina iz Bolonje oslanja na ubrzanje kada je motor ispravljen. Ova činjenica međutim nije smetala skoro svim Ducatijevim vozačima, sa izuzetkom Tita Rabata da voze ispod 1:59. čak i Johannu Zarcu kojem je ovo bio prvi put na Ducatijevom MotoGP motociklu. Takođe, vrlo je bitno naglasiti da su Miller i Dovizioso svoja najbolja vremena zabeležili na tvrđoj komponenti gume.

Kao što smo već spomenuli Cal Crutchlow je bio najbrža Honda tokom tri dana, a time i jedina Honda među 10 najbržih. I ako je Britanac tokom vikenda više puta ponovio da je zabrinut zbog upravljivosti novog motocikla, na kraju je bio zadovoljan jer je i pored problema koje je imao uspreo da zabeleži izuzetno brzo vreme. Prvi sledeći Hondin vozač bio je Marc Marquez na 13. poziciji, koji se oporavlja od operacije ramena i prema njegovim rečima, očekuje ga veliki posao kako bi bio 100% spreman za prvu trku sezone u Qataru, za 3 nedelje. Njegov rođeni brat i klupski kolega, Alex, nije uspeo da probije barijeru od 1:59 zbog čega je zauzeo 18. poziciju, kao najbrži novajlija na kraju.

Odmah iza njega plasirao se Brad Binder, još jedan novajlija, na fabričkom KTM-u, koji se privikava na novu kategoriju. Binder je na krau izjavio da je zadovoljan onime što je postigao, i da i dalje ima još mnogo da nauči, kao i da je potrebno da on sam promeni svoj stil vožnje kako bi se prilagodio novoj KTM MotoGP mašini.

Koliko je Austrijski proizvođač napredovao, govori i činjenica da su među prvih 10 imali dva vozača, Pol Espargaro na 7. mestu sa vremenom 1:58.610 i fabrički test vozač Dani Pedrosa na 9. mestu sa vremenom 1:58.662. Espragrao mlađi nije štedeo komplimente na račun Pedrose koji je tokom prethodne godine vredno radio na razvijanju KTM-a, čiji plodovi su počeli polako da se prikazuju. I ako zadovoljni, KTM vozači su i dalje svesni da je i konkurencija napravila korak u napred i da ih i dalje čeka veliki posao ukoliko žele da se bore za visoke pozicije tokom cele sezone.

MotoGP se seli na Bliski Istok, u Qatar, gde će se održati poslednji predsezonski test, 22-24 Februara na stazi Losail, gde će se održati i tradicionalno prva trka sezone.

U nastavku možete videti kompletne rezultate testa u Maleziji sa kombinovanim vremenima sva tri dana:

O autoru

Marko Grbić

Zaljubljenik u motocikle čiji se ceo život vrti na dva točka.

Ostavi komentar

Ostavi komentar