Johann Zarco započeće prvu trku Svetskog MotoGP šampionata u Qatar sa prve pozicije. Francuz na privatnoj Yamahi došao je do pol pozicije tako što je oborio rekord staze koji je još pre 10 godina postavio Jorge Lorenzo. Kako bi shvatili zašto je ovo toliko impresivno morate znati da je Lorenzo ovaj rekord 2008. godine postavio na specijalnim kvalifikacionim gumama, koje pružaju mnogo više prijanjanja i traju samo nekoliko krugova. Takve gume se u MotoGP  šampionatu više ne koriste.

Sa vremenom od 1:53.680, Zarco je bio brži od prethodnog rekorda za 0.247s. Izašavši kasno u toku Q2 na stazu i to na već korištenim gumama, Zarco je iza sebe ostavio aktuelnog šampiona, Marca Marqueza na fabričkoj Hondi, koji je odvezao krug za 0.202 sporiji od Zarca.

Treći vozač na startu u nedeljnoj trci, i ujedno treći vozač koji je vozio brže od Lorenzovog rekorda, je Danilo Petrucci na Alma Pramac Ducatiju.

Britanac, Cal Crutchlow, na LCR Hondi, predvodiće drugi startni red nakon što je bio brži od Andree Doviziosa na fabričkom Ducatiju za 0.002s, dok Alex Rins nastavlja svoj fantastični vikend i uspeo je da svoj Suzuki smesti na 6. Startnu poziciju.

Dani Pedrosa započeće trku sedmi, ispred Valentina Rossija i Jorge Lorenza, kome ovaj vikend ne ide po volji od samog početka. Jack Miller bio je deseti, nakon što je bio brži od Mavericka Vinalesa i u Q1 i u Q2 delu kvalifikacija, koji će startovati sa 12. pozicije, iza Andree Ianonnea na Suzukiju.

Ovogodišnje novajlije u klasi su bile impresivne, posebno Franco Morbidelli i Hafizh Syahrin koji su se kvalifikovali kao 14. i 15. pobedivši time dosta iskusnije vozače u kraljevskoj kategoriji.

Pune rezultate kvalifikacija možete videti u nastavku:

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#0f1f66″ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar