Mizano je mnogima omiljena staza, ove godine imaćemo prilike da dva vikenda posmatramo najbolje motocikliste u sve tri kategorije kako se bore za pobedu. Prvi put ove godine,  ograničen broj mesta je popunjen publikom pa će ko god sutra bude slavio na ovoj stazi imaće priliku da to uradi pred „punim“ tribinama.

Tu priliku možda bude imao upravo Ai Ougura koji nas je sve iznenadio kada je postavio najbolje vreme u poslednjim trenucima kvalifikacija. Mladi Japanac je do svoje prve pol pozicije stigao neverovatnom vožnjom u poslednjem sektoru kada je za 0,016s imao bolje vreme od Gabrijela Rodriga.

Prvi startni red sutra čine Ai Ougura, Gabrijel Rodrigo i Tatsuki Suzuki. Kvalifikacije za Moto3 su uvek neizvesne, tako je sad do poslednje krivine bilo skoro sigurno da Gabrijel Rodrigo ide na pol poziciju. Ai Ougura je bio poslednji koji je prošao ispod crno-bele zastave i u tom trenutku Rodrigo je spao na drugo mesto. Suzuki koji je prošle godine imao pol poziciju na ovoj stazi, startovaće kao treći.
Prvi vozač na „domaćem“ terenu biće Andrea Minjo koji startuje kao četvrti, pored sunarodnika Romana Fenatija. Pored dvojice Italijana u drugom startnom redu naćiće se i Raul Fernandes. Španac je imao dva odlična brza kruga, međutim u oba slučaja je prešao liniju staze pa su mu ti krugovi poništeni.

Vremena prvih 10 vozača su:

1. Ai Ogura (Honda Team Asia) – 1:42.403
2. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.016
3. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) + 0.031
4. Andrea Migno (SKY Racing Team VR46) + 0.042
5. Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) + 0.201
6. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) + 0.253
7. Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) + 0.378
8. Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3) + 0.405
9. Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) + 0.462
10. Filip Salac (Rivacold Snipers Team) + 0.505

Autor:   Ana Popović

Ostavi komentar