I pored sve akcije na stazi Termas de Rio Hondo tokom ovog trkačkog vikenda, teško je ne primetiti jednu novinu u okolini staze. Tačno naspram muzeja u okviru staze, predstavljena je statua Valentina Rossija.

Delo Urugvajskog skulptora, Joaquina Arbiza, predstavlja devetostrukog svetskog šampiona i najpopularnijeg vozača ikada, Valentina Rossija na svojoj legendarnoj Yamahi M1.

Ukupne težine preko 320kg, ovo delo izrađeno je u potpunosti od metala, a većinom od vrata i branika starih automobila iz 1950-ih godina. Ukupno 9000 različitih delova, spojenih sa preko 30.000 spojeva, bilo je potrebno za izradu ove statue.

Predstavljanju ovog dela, između ostalih, prisustvovao je i Rossi lično, zajedno sa guvernerom Gerardom Zamorom i predsednikom Dorne, Carmelom Ezpeletom.

[stm_call_to_action_2 call_to_action_icon=“stm-icon-label-reverse“ call_to_action_color=“#1c1a7a“ call_to_action_text_color=“#ffffff“ call_to_action_label=“Autor:“ call_to_action_label_right=“Marko Grbić“]
[wtpsw_grid design=“design-4″ grid=“4″ show_date=“false“ show_author=“false“ show_comment_count=“false“ limit=“4″ orderby=“rand“ category=“203″]

Ostavi komentar